Ministerstvo hledá sběrače dat z dopravy za osm milionů korun

10.05.2015 21:07

Ministerstvo dopravy vypsalo veřejnou soutěž na zpracovávání dopravních statistik. Hodnotu zakázky úřad odhadl na osm milionů Kč bez DPH. Vítěz bude informace ze železniční, autobusové, vodní a letecké dopravy pro ministerstvo sbírat a vyhodnocovat od letošního 4. čtvrtletí do konce roku 2017. ČTK to řekl mluvčí úřadu Zdeněk Neusar.

Ministerstvo hledá sběrače dat z dopravy za osm milionů korun
Foto: Radek Kraus
Popisek: Dálnice D3

Vyhlášená soutěž má být prvním veřejným řízením na poskytovatele těchto služeb. Nyní statistiky zpracovává podřízená organizace ministerstva Centrum dopravního výzkumu (CDV). Přestože už v minulosti úřad podobné soutěže vypsal, žádnou z nich do konce nedotáhl a nakonec je zrušil.

Nyní je ale podle Neusara nutné, aby data zpracovávala firma vzešlá z řádného výběrového řízení, což úřadu nařizuje zákon o státní službě. Na základě statistik z dopravy vydává resort pravidelně dopravní ročenky shrnující základní vývojové trendy v jednotlivých druzích dopravy. Jde o jediný zdroj statistických dat o přepravě osob a zboží, který resort pro mapování dopravního toku využívá, uvedlo ministerstvo v oznamovacím formuláři veřejné zakázky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…