Ministerstvo kultury zkoumá možnost nákupu vily bratří Čapků

30.05.2013 19:57

Realitní kancelář M&M Reality nabízí k prodeji vilu bratří Čapků za necelých padesát milionů korun. Zájem o památku projevil také resort kultury, ale podřízení ministryně Aleny Hanákové (STAN) obratem dodávají, že si tak vysokou cenu nemůže resort dovolit. Zprávu přinesla Česká televize.

Ministerstvo kultury zkoumá možnost nákupu vily bratří Čapků
Foto: top09.cz
Popisek: Ministryně kultury Alena Hanáková

"O prodeji jsme se dozvěděli na základě informace z Památníku bratří Čapků a momentálně prověřujeme naše možnosti. Celá záležitost je na samém počátku. My o prodeji víme přesně týden, takže v tuto chvíli nedokážu odhadnout časový horizont," uvedla mluvčí resortu Lenka Brandtová.

Ministerstvo podle zákona může koupit majetek pouze za cenu, kterou stanoví odborný znalec. Tuto cenu nesmí překročit, a pokud majitel jakéhokoli historického objektu požaduje vyšší cenu, resort musí od nákupu upustit.

Realitní kancelář na jeden den nabídku na koupi vily na necelý jeden den stáhla, ale teď už ji nabízí znovu. K dočasnému stažení došlo především díky obrovskému zájmu médií.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…