Ministerstvo obrany oproti loňsku zeštíhlilo

01.01.2014 7:52

Ministerstvo obrany oproti loňsku zeštíhlilo zhruba o 740 vojáků a 1040 občanských zaměstnanců. Vyplývá to ze statistiky vývoje počtu zaměstnanců, kterou má ČTK k dispozici. K propuštění zaměstnanců a změně organizační struktury docházelo v průběhu roku 2013. Na letošek žádné výrazné propouštění v plánu není, sdělil ČTK mluvčí ministerstva Jan Pejšek.

Ministerstvo obrany oproti loňsku zeštíhlilo
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Vojenský speciál na afghánském letišti

Podle dřívějších informací zrušilo ministerstvo skoro 2900 tabulkových míst. Řada z nich však byla v současnosti neobsazena. Od letoška má klesat počet vyšších důstojníků včetně generálů. Armáda si od změn slibuje zlepšení poměru mezi hodnostními sbory ve prospěch praporčíků a poddůstojníků.

Ministerstvo obrany se v posledních letech vyrovnávalo s vládními rozpočtovými škrty. Úřad by měl letos hospodařit s výdaji ve výši téměř 43 miliardy korun. Armáda by přitom podle některých svých představitelů měla mít rozpočet o zhruba 12 miliard vyšší.

V loňském roce armáda změnila svou organizační strukturu. Od léta má dvě menší velitelství pozemních a vzdušných sil. Obě sídlí v pražské budově generálního štábu. Nahradila velké velitelství společných sil, které sídlilo v Olomouci. Armáda zároveň zrušila velitelství sil podpory. Vlivem změn ozbrojené síly opustilo zhruba 800 lidí, ať již vojáků z povolání nebo civilních zaměstnanců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…