Ministerstvo vnitra plánuje v této době koupit vodní děla za 103 milionů korun, divil se Okamura

02.02.2021 20:16

Ve svém pravidelném vysílání na youtube se předseda hnutí SPD věnoval hned několika tématům. Prvním byl údajný plánovaný nákup vodních děl proti demonstrantům, hovořil také o návrhu zákona z pera SPD na odpuštění plateb na sociální a zdravotní pojištění. Ve vysílání se také vyjádřil k nákupu špatných jehel na očkování a k nevyužité polní nemocnici v pražských Letňanech.

Ministerstvo vnitra plánuje v této době koupit vodní děla za 103 milionů korun, divil se Okamura
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

„Ministerstvo vnitra vedené Janem Hamáčkem oznámilo minulý týden, že plánuje nakoupit pro policejní pořádkové jednotky vodní děla za 103 milionů korun. Většina z nás pamatuje dobu před rokem 1989, kdy demonstranti byli mláceni obušky a rozháněni vodními děly. O to více udivuje, že v době koronavirové krize, kdy je každá koruna dobrá, plánuje ministerstvo vnitra utratit 103 milionů korun na nákupy vodních děl,“ diví se Tomio Okamura s tím, že hnutí SPD zásadně nesouhlasí s těmito kroky ministra vnitra a předsedy ČSSD Jana Hamáčka. 
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
„Svobodní občané mají právo demonstrovat, a pokud je demonstrace povolena, potom je to již práce organizátorů, kteří mají ve spolupráci s Policií ČR zabezpečit její řádný průběh. Policie ČR má pomáhat a chránit a má také spoustu jiných zákonných možností a postupů než proti shromážděným v případě neuposlechnutí jejich pokynů používat vodní děla,“ dodal k tématu Okamura. 
 
 
Hnutí SPD podalo ve Sněmovně zákon na odpuštění plateb zdravotního a sociálního pojištění živnostníkům, kteří v důsledku vládních opatření nemohou vykonávat výdělečnou činnost, přičemž odpuštění by bylo po celou dobu trvání těchto omezení. „Jelikož vláda, přes naše četné apely, v této věci nekoná, SPD uplynulý pátek předložilo vlastní návrh zákona na pomoc těmto živnostníkům. Co se týče zdravotního pojištění, měl by je za tyto osoby, podobně jako za osoby nedobrovolně nezaměstnané, po tuto omezenou dobu platit stát,“ říká předseda SPD. 
 

Anketa

Chcete Prymulu zpět coby ministra zdravotnictví?

29%
58%
hlasovalo: 10480 lidí
Informoval také o nákupu stříkaček s pevnou jehlou, které nejsou vhodné pro vakcínu od firem Pfizer/BioNTech. „Ministerstvo zdravotnictví objednalo ve společném tendru EU 1,8 milionu stříkaček s pevnou jehlou za 1,7 milionu korun a zaplatilo navíc třímilionový příplatek za jejich expresní leteckou dopravu.Těmito chybnými kroky se zásadně prodlužuje očkování lidí, kteří očkování chtějí, a tím pádem se i prodlužují termíny, do kdy bude Vláda ČR prodlužovat nouzový sta,“ míní Okamura a dodává, že SPD další prodlužování nouzového stavu opět nepodpoří.
 
„A další téma. Vláda plýtvá penězi občanů. Za nevyužitou polní nemocnici v Letňanech vyhodila 65 milionů! Ministr zdravotnictví Jan Blatný minulý týden oznámil, že polní nemocnice v Letňanech, která byla postavena v říjnu loňského roku, se zbourá, protože stejně prý v ní nemá kdo léčit. Její provoz nás všechny stál celkově 65 miliónů korun, a přitom v ní nikdo neležel,“ zlobí se Okamura.
 
Podle něj se jedná se o plýtvání peněz daňových poplatníků. Hnutí SPD již zkraje upozorňovalo, že je třeba jít cestou posilování stávajících kapacit, nikoli budování polní nemocnice. „SPD dlouhodobě prosazuje trestní a hmotnou odpovědnost politiků za přijatá rozhodnutí. Pokud by toto platilo, byla by odpovědnost jasná. Takto to zaplatí stát, tedy občané, a toto je pro SPD nepřijatelné,“ uzavřel video s aktualitami. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…