Ministr Brabec po roce a půl ve funkci objevil Ameriku, nadává Paroubkův web

28.07.2015 17:35

Server Jiřího Paroubka Vaše věc reagoval na dnešní vyjádření ministra životního prostředí Richarda Brabce (ANO), který v MF Dnes uvedl k solárním panelům, že budoucnost není v zastavěných polích, a proto věří, že pole zase budou osázena zemědělskými plodinami.

Ministr Brabec po roce a půl ve funkci objevil Ameriku, nadává Paroubkův web
Foto: Hans Štembera
Popisek: Richard Brabec v pořadu OVM

Podle Paroubkova serveru došlo k explozi solárního byznysu po řádění Topolánkovy vlády v letech 2008–2009 tak, že solárními panely byly zakryty velké plochy mnohdy i velmi úrodné půdy. „Původní záměr týkající se podpory solárních elektráren byl ten, že solární panely budou instalovány hlavně na střechy obytných domů a průmyslových objektů,“ píše se na serveru s tím, že Topolánkova vláda ovšem „zapomněla“ změnit příslušné prováděcí vyhlášky Ministerstva životního prostředí.

Vaše věc ale neútočí jen na Topolánka a vrací se k současnému ministru životního prostředí, který podle něj objevil Ameriku. „Rok a půl po svém příchodu do funkce zjistil, co musí být jasné každému, kromě solárních baronů a Topolánkovy vlády. Že tím správným nosičem solárních panelů nejsou rozsáhlé plochy orné půdy, ale střechy domů a průmyslových objektů,“ píše se na Paroubkově názorovém portálu, podle kterého je potřeba uvést i to, že se v budoucnu očekává velký pokles cen technologií pro výrobu energie z obnovitelných zdrojů. „Technologie na výrobu této elektřiny se také téměř den ode dne stávají efektivnějšími,“ píše se v komentáři.

Podle serveru se technologie přeměňující obnovitelné zdroje v elektrickou energii neustále vyvíjejí a je tak zcela jasné, že v rozmezí deseti až dvaceti let budou i „solární články natolik efektivní, že budou moci i bez dotací konkurovat ostatním zdrojům energie“.

  • Celý text si můžete přečíst ZDE

„A o rychlém vývoji ve světě technologií pro výrobu energie z obnovitelných zdrojů by měla uvažovat také česká vláda, jejíž ministři nyní pevně stojí za dostavbou až čtyř nových jaderných bloků v Dukovanech a v Temelíně,“ píše se v závěru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…