Ministr Chovanec prohrál sázku. A pomohl malým dětem zabité policistky

08.05.2014 7:20

Ještě v pozici hejtmana Plzeňského kraje se ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) v roce 2012 vsadil s předsedou plzeňské ODS Jiřím Šnebergerem, kdo lépe odhadne daňové příjmy kraje pro rok 2013. Chovanec prohrál a přišel o padesát tisíc korun. Tyto se rozhodl poslat dvěma malým dětem, které přišly o maminku - policistku. Srazil ji zdrogovaný mladík. Informuje o tom server iDnes.cz.

Ministr Chovanec prohrál sázku. A pomohl malým dětem zabité policistky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Michal Chovanec

Dvaadvacetiletý mladík řídil vůz pod vlivem drog, a za sražení a zabití policistky mu hrozí až 16 let vězení. To už ale maminku nevrátí dvěma dětem školního věku. Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) se rozhodl pomoct právě jim, se Šnebergerovým souhlasem.

„Postupoval s mým souhlasem. Původně jsme se dohodli, že peníze dostane nadace policistů, a pak jsme ještě upřesnili konkrétní účel," prohlásil Šneberger. Peníze skončily na bankovním účtu pro rodinu, který založili policejní odboráři. V tuto chvíli už je tam přes půl milionu korun.

 

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…