Ministr Chvojka naštval neziskovky. Vůbec prý nedělá, co mu doporučují z Rady Evropy

01.08.2017 17:34

Pod patronací ministra pro lidská práva Jana Chvojky vzniká koncepce, která si klade za cíl vzbudit v lidech větší zájem o veřejné dění. Neziskové organizace však koncepci, na které se podílela také ministerstva školství a kultury, kritizují. Zdá se jim totiž, že ministr jen provedl nepříliš promyšlený předvolební tah, který se mu ani trochu nepovedl.

Ministr Chvojka naštval neziskovky. Vůbec prý nedělá, co mu doporučují z Rady Evropy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr pro legislativu a lidská práva Jan Chvojka

Předseda Legislativní rady vlády a ministr pro lidská práva Jan Chvojka by si přál, aby se Češi, Moravané a Slezané více zapojovali do veřejného dění. Ve svých plánech se prý Chvojka volně inspiruje koncepcí Rady Evropy, ale opravdu jen velmi volně. Brání se především centralizaci celého systému.

Celý článek naleznete zde

Neziskové organizace však mají za to, že jde o návrh šitý horkou jehlou, u něhož si prý musí být sám ministr vědom, že do konce funkčního období této Poslanecké sněmovny už nezvládne prosadit nic a tématem se tak bude znovu zabývat nová vláda, pokud bude mít zájem.

„Není to vůbec transparentní. Pod materiálem není nikdo podepsaný. V popisu současného stavu občanského vzdělávání se odvoláváte na praxi autorů, ale nevíme, o koho jde. Druhá věc je, že tu vlastně žádný popis aktuální situace není,“ uvedl k tématu šéf Institutu pro křesťansko-demokratické hodnoty Jan Šmídek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…