Ministr Kuba se zlobí na projekt, který má za 150 milionů hodnotit hotely

10.05.2013 9:24

Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) přišlo s projektem, který má hodnotit úroveň českých hotelů a penzionů. Přijde ale na 150 milionů korun a to podle deníku Právo naštvalo ministra průmyslu a obchodu Martina Kubu (ODS).

Ministr Kuba se zlobí na projekt, který má za 150 milionů hodnotit hotely
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr průmylu a obchodu Martin Kuba

Podle Kuby je nepochopitelné, že MMR chystá projekt, v rámci kterého bude tři stovky hodnotitelů jezdit po hotelích a penzionech a zjišťovat, jak se k nim personál zařízení chová. „Tuhle problematiku má řešit trh nebo profesní asociace a ne dělat takovéto sociální inženýrství z peněz daňových poplatníků. Otvírá to jen další prostor pro korupci,“ uvedl v rozhovoru s Právem Kuba.

Obdobné projekty jsou příležitostí pro korupci

Projekt chce 68 milionů vydat na marketing, 48 milionů pak bude stát školení hodnotitelů a 18 milionů připadne na vytvoření televizního pořadu.

„Vůbec bych se nedivil, kdybychom za dva roky řešili, že z toho někdo nějaké peníze zneužil a došlo ke korupci, neboť boj s ní je taky o tom nevytvářet pro ni obdobné příležitosti,“ dodal ministr Kuba. Podle něj musí ODS říct takovému projektu jasné ne.

Měkké projekty do ekonomiky nic nepřinesou

Podle Kuby je možné takovéto projekty realizovat také díky Evropské unii. Ta vyčleňuje procento peněz na „měkké projekty“. Peníze by se jinak využily například na výstavbu nebo investice do projektů řešících nezaměstnanost.

„Dlouhodobě tvrdím, že podobné měkké projekty často do ekonomiky nic nepřinesou. Když už dotace využíváme, měly by být čerpány na infrastrukturu státu, měst a obcí. Silnice, školky, chodníky, hřiště, nebo na podporu vývoje ve firmách, aby na trhu uspěly,“ řekl ministr deníku Právo.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…