Ministr ODS: Klidně odejdu za čtvrt hodiny. Jsem připraven

14.06.2013 9:08

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa v rozhovoru pro MF Dnes připouští, že zásah policie na Úřadu vlády je neobvyklý. Dál ale nechce příliš spekulovat, protože má málo informací, stejně jako novináři. Zdůrazňuje také, že je připraven okamžitě skončit ve funkci, bude-li si to žádat situace.

Ministr ODS: Klidně odejdu za čtvrt hodiny. Jsem připraven
Foto: Martin Kovář
Popisek: V Polygonhousu proběhla Výkonná rada ODS

„Já jsem nastupoval na Ministerstvo životního prostředí se statistikou, že ministr vydrží spíš měsíce než roky. V tomto případě už překonávám všechny rekordy. Já jsem připraven, že můžu skončit za čtvrt hodiny, ale ne od dnešního dne Jsem takhle připraven celé dva roky, co jsem tím ministrem,“ podotýká Chalupa.

Dodává však, že zatím nehodlá vyslyšet opozici volající po pádu vlády. Levice plní svou roli, ale má stejný nedostatek informací jako vláda či média, bude proto dobré počkat, až se objeví informace další. To, že policie zatím mlčí, považuje za neobvyklé. „Ten vývoj je přinejmenším trochu neobvyklý,“ říká doslova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…