Ministr Pelikán, jak ho neznáte: Záškoláctví, kavárny a nakonec luxusní ministerský flek pro kamaráda z gymplu. A ještě se tím chlubí...

02.07.2017 10:36

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) je na první pohled elegán, na druhý neuspořádaný rebel. Alespoň tak o něm promluvil jeho spolužák z malostranského gymnázia Jan Převrátil, jenž mu nyní dělá vedoucího kanceláře. Píše o tom server Blesk.cz.

Ministr Pelikán, jak ho neznáte: Záškoláctví, kavárny a nakonec luxusní ministerský flek pro kamaráda z gymplu. A ještě se tím chlubí...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr spravedlnosti Robert Pelikán

Převrátil o Pelikánovi mimo jiné prozradil i to, že mu často nepasovaly ponožky do páru a rád nosil košile, i když jeho vrstevníci na ně naladěni nebyli. „Jeli jsme se školou do Francie na nějaký výměnný zájezd a první moje vzpomínka na ministra je, že byl tak o dva stupně lépe oblečený než my tou dobou. Snad měl i košili, což pro nás bylo do té doby zakázané slovo. Brzy to ale začalo dostávat trhliny. Když se s ním člověk stýkal déle, zjistil, že občas nosí ponožky různých barev, což on tehdy odůvodňoval tím, že bojuje proti předsudkům,“ poznamenal Převrátil s tím, že spíš šlo o Pelikánovu lenost najít stejné dvě. 

Často prý také chodil za školu. Místo toho chodil na kafe, četl knížky a filozofoval o životě. On sám své záškoláctví přiznává. „Když jsem dostal dvojku z chování, pak už jsem ten zbytek pololetí do té školy chodil,“ prozradil na sebe. 

A takto se vidí sám ministr:

S Převrátilem pak Pelikán chodil také na punkové koncerty. Jejich blízké přátelství je podle serveru Blesk.cz vidět i na pracovních jednáních, kdy se prý sice krotí a vzájemnými vtípky při jednáních šetří, ale záleží, kolik lidí se jich prý účastní. 

Jana Převrátila si Pelikán přivedl na ministerstvo spravedlnosti v září 2016 jako ředitele odboru kanceláře ministra. Ředitel odboru je na ministerstvu třetí nejvyšší "šarže" po ministrovi a náměstkovi, a tomu odpovídá například i jeho platové ohodnocení.

Předtím měl pracovat u Soudního dvora Evropské unie v Lucembursku, kde Českou republiku zastupuje Irena Pelikánová, matka ministra Pelikána.

Co však oba muži společně nesdílejí, je Pelikánova láska k létání. „To je čistě moje záliba,“ uvedl Pelikán s tím, že ale svému kamarádovi sliboval, že jej někdy vezme. „Já se bojím jak blázen,“ dodal k tomu Převrátil.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…