Ministr Pelikán promluvil v rádiu o tom, co byli zač dosavadní politici. Na ministerstvu plánuje vytáhnout bič

09.03.2015 18:31

Hostem pondělní Kauzy dne Rádia Impuls byl nadcházející ministr spravedlnosti za ANO Robert Pelikán. Prozradil, že si na jmenování koupil nový oblek, ale jinak se příliš nepřipravoval, jen ví, že na ministerstvu bude muset nastoupit politika biče, byť má raději cukr. Jeho předchůdkyně Válková se prý občas chovala až příliš svobodomyslně. Nakonec prozradil, že v kanceláři cvičil jógu a zranil se.

Ministr Pelikán promluvil v rádiu o tom, co byli zač dosavadní politici. Na ministerstvu plánuje vytáhnout bič
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na ministra spravedlnosti Robert Pelikán

Jak se chystá Pelikán na vstup do úřadu? "Byl jsem u holiče, koupil jsem si nový oblek, boty, ale jinak se nijak zvlášť nepřipravuji. Na politickou kariéru jsem se nechystal a neberu to jako profesní vrchol. Záleží, co v té funkci předvedu," prohlásil hned na úvod. Bude se prý snažit o to, aby se politikům vrátil kredit, protože ti předchozí lidé příliš politiky nebyli. "Byli to kořistníci," zdůraznil.

A jak to bylo s jeho předchůdkyní, proč měla skončit Helena Válková (ANO)? "Já o tom nic nevím, ale když poslouchám ty její bilanční rozhovory, tak je to možná o tom, že nepřijala tu politickou roli. Já považuji za samozřejmé, že jsem do funkce vyslán za hnutí ANO z voličů, takže budu respektovat záměry tohoto hnutí," pokračoval.

Resort spravedlnosti podle jeho názoru potřebuje razantnější řízení. Válková prý někdy až příliš rozvolňovala debatu. "Na chvíli asi bude muset přijít nějaké období biče, ale já mám raději cukr, ti úředníci by si měli jen uvědomit, že tu jsou pro lidi."

Nakonec prozradil, že provozuje jógu a v kanceláři je při jednom cviku zranil, možná proto, že cvik tak úplně nepochopil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…