Ministr Stropnický: Bojme se, pokud...

30.03.2015 8:14

Konvoj americké armády, který v těchto dnech projíždí českým územím, je podle ministra obrany Martina Stropnického (ANO) „nepochybně symbolem“. „Podstatná je viditelná přítomnost amerických jednotek. Jsem rád, že se USA přihlásily k tomu, že Evropa je zajímá a že si uvědomují změnu bezpečnostní situace. K tomu patří větší viditelnost a častější cvičení,“ citují Stropnického slova dnešní Hospodářské noviny.

Ministr Stropnický: Bojme se, pokud...
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ministr obrany Martin Stropnický

Ministr je rád za výrok prezidenta Miloše Zemana, že přesun je naprosto v pořádku. I když hlava státu, na rozdíl od Stropnického, v něm symbol nehledá.

Ministr prý také připouští v Zemanově rozhodnutí zúčastnit se jako jedna z mála hlav států vojenské přehlídky v Moskvě 9. května rozpor. „Postoj světových demokratických lídrů je ten, že nezpochybňují ruský podíl ve vítězství nad fašismem, ale reflektují i současnou situaci a nechtějí asistovat vojenské parádě na náměstí. To je Putinova show a demonstrace moci,“ cituje list ministrova slova.

Podle ministra je také nutné před Ruskem vystupovat s odhodláním bránit svá území, protože Rusko se baví jen se silnými partnery. „Pokud bychom dospěli do stavu slabého a nerozhodného státu, tak se bojme. Pokud budeme situaci vyhodnocovat správně a podle toho jednat, tak se bát nemusíme,“ uvedl s tím, že v Rusku je tradice „vyplňovat prázdné prostory.“ Proto je nyní důležitou věcí dát najevo důkaz jednoty a určité síly.


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…