Ministr Stropnický dostal dopis z Ruska od Lavrova. Toto v něm stojí

01.01.2018 19:45

Sergej Lavrov dnes vyzdvihl „vysokou úroveň politického dialogu“ a také „efektivní obchodní, ekonomické, kulturní a humanitární partnerství“ Ruska a Česka. Učinil tak podle ruského ministerstva zahraničí v blahopřejném dopise k 25. výročí navázání česko-ruských diplomatických vztahů, který adresoval šéfovi české diplomacie Martinu Stropnickému.

Ministr Stropnický dostal dopis z Ruska od Lavrova. Toto v něm stojí
Foto: mid.ru
Popisek: Ministr zahraničních věcí RF Sergej Lavrov

„Dobrá tradice dlouhodobé plodné rusko-české spolupráce a mezilidská komunikace se staly v současné fázi pevným základem součinnosti našich zemí,“ napsal Lavrov.

„V nynější době, která je pro mezinárodní vztahy nelehká, se Rusku a Česku společným úsilím podařilo udržet vysokou úroveň politického dialogu, efektivní obchodní, ekonomické, kulturní a humanitární partnerství,“ pokračoval šéf ruské diplomacie s tím, že tuto skutečnost potvrdily „přesvědčivé výsledky“ oficiální návštěvy českého prezidenta Miloše Zemana v Rusku loni v listopadu.

„Jsem přesvědčen, že pozitivní zkušenosti z naší spolupráce přispějí k dalšímu rozvoji rusko-českých vztahů ku prospěchu našich národů a posílení stability a bezpečnosti v Evropě,“ uvedl Lavrov v dopise, který na svém webu zveřejnilo ruské ministerstvo zahraničí.

Česká republika a Slovenská republika vznikly 1. ledna 1993, kdy po bezmála 75 letech ukončily existenci společného státu – Československa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…