Ministr kultury Staněk: Grebeníčkovu knihu jsem nekřtil, jen mě pozvali na vánoční setkání poslaneckého klubu

27.12.2018 17:12

Ministr kultury Antonín Staněk (ČSSD) odmítl tvrzení, že křtil knihu poslance Miroslava Grebeníčka (KSČM), ve které někdejší předseda komunistů kriticky popisuje církevní restituce a vývoj katolictví v Česku. Staněk dnes na Twitteru uvedl, že obsah knihy nehodnotil a akce se zúčastnil jako vánočního setkání poslaneckého klubu KSČM, napsala ČTK.

Ministr kultury Staněk: Grebeníčkovu knihu jsem nekřtil, jen mě pozvali na vánoční setkání poslaneckého klubu
Foto: Archiv redakce
Popisek: Antonín Staněk (ČSSD), ministr kultury

O účasti ministra kultury na předvánočním křtu Grebeníčkovy nové knihy Ve znamení kříže informoval ve středu server iDNES.cz. Staňka za to kritizoval například bývalý ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL). „Stydím se za současného ministra kultury Antonína Staňka! Tím, že tzv. pokřtil Grebeníčkovu knihu o církevních restitucích, překročil všechny meze,“ napsal Herman na Twitteru.

Staněk se dnes na stejné sociální síti ohradil. „Knihu jsem nekřtil, pouze jsem směrem k autorovi a zúčastněným pronesl pár vět s obecným konstatováním, že žijeme v demokratické společnosti, v níž můžeme vyjadřovat různé názory. Knihu, její obsah či úhel pohledu jsem nehodnotil,“ napsal.

Kategoricky popírá, že Grebeníčkovu knihu křtil. „Dne 20. 12. jsem se v Poslanecké sněmovně zúčastnil vánočního setkání poslaneckého klubu KSČM, což je naprosto standardní záležitost. Součástí setkání byla reprezentace knihy,“ dodal Staněk.

Sněmovna v polovině prosince posunula do závěrečného schvalování předlohu poslanců KSČM o zdanění peněžitých náhrad, které dostávají církve od státu za majetek nevydaný v restitucích. Hlasování by se mohlo uskutečnit na schůzi, která začne ve druhé polovině ledna. Zdanění náhrad patří k podmínkám komunistů pro toleranci menšinové vlády ANO a ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…