Ministr zemědělství Toman odvolal dva náměstky, nebyli prý odborní

15.07.2013 22:49

Na ministerstvu zemědělství skončili náměstci Jiří Mach (33) a Radek Braum (43). Podle nového ministra Miroslava Tomana byla důvodem k odvolání jejich nedostatečná odbornost.

Ministr zemědělství Toman odvolal dva náměstky, nebyli prý odborní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo zemědělství

Jiřího Macha, který řídil úsek zemědělských komodit, nahradil nový náměstek Stanislav Kozák. Ten na ministerstvu do konce loňského roku řídil síť Agentur pro zemědělství a venkov. Pozice Radka Brauma zůstává neobsazena, řízením úseku lesního hospodářství byl pověřen jeho dosavadní vrchní ředitel Martin Žižka.

S Machem se dál počítá

S Machem Toman přesto počítá a předpokládá, že jej pověří jinými úkoly. Braumovi nový šéf resortu kromě nedostatečné odbornosti vyčítá i dlouhodobě neřešené problémy v lesním hospodářství.

Kozák (62) je bývalým poslancem z let 1992 až 1996 a pozici náměstka na ministerstvu zemědělství v minulosti už zastával.

Braum od roku 2009 do roku 2011 působil jako ředitel krajského oddělení Teplice v Lesích České republiky a před tím jako obchodní ředitel Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova. Mach v létech 2010 až 2011 pracoval jako ředitel odboru územních staveb na ministerstvu pro místní rozvoj. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…