Ministři a vysocí státní úředníci už se zapojili do kampaně. Za SPOZ

02.10.2013 22:11

Kancléř Vratislav Mynář rezignoval na funkci zastupitele Zlínského kraje. Dodržel tak svůj slib z půli září. Vzal si už také neplacené volno, takže se může plně věnovat volební kampani, píše iDnes.cz.

Ministři a vysocí státní úředníci už se zapojili do kampaně. Za SPOZ
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléř Vratislav Mynář

Na kolik dní si volno vzal, však serveru neřekl. Kampaně se ovšem neúčastní sám. Skoro polovina Rusnokovy vlády za SPOZ kandiduje. Třebaže ministr vnitra Martin Pecina tvrdil, že se kampani bude věnovat jen o víkendech, v pátek se účastnil otevření školního hřiště v Ostravě.

Šéf Úřadu vlády jel s Rusnokem

Tiskový odbor Ministerstva vnitra ale uvedl, že ústavní činitelé nemají určenou pracovní dobu. "Proto nelze jasně formálně oddělit čas pana ministra na soukromý a pracovní. Pokud se v závěru pracovní cesty v odpoledních nebo večerních hodinách setká s přáteli nebo se zúčastní předvolební akce, rozhodně to není na úkor pracovních povinností ministra,“ sdělil Břetislav Oliva.

Olomoucký kraj zase s premiérem Rusnokem navštívil šéf Úřadu vlády Radek Augustin. Ten vede tamní kandidátku SPOZ. Mluvčí vlády ale odmítla, že by jeho cesta souvisela s kandidaturou. Bývalý mluvčí Nečasovy vlády k tomu řekl, že účast šéfa Úřadu vlády na podobných akcích není běžná. "Nepamatuji si, že by tehdejší šéf úřadu Lubomír Poul někdy jel s premiérem Nečasem na politické jednání. Obvykle ho doprovázel pouze šéf protokolu, šéfka kabinetu a já,“ prozradil Jan Osúch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…