Ministryně Marksová a rozčílený živnostník. U Jílkové budou diskutovat o důchodech

24.03.2016 15:41

Tématem dnešního pořadu Máte slovo Michaely Jílkové budou důchody. O tom, jak budou vypadat důchody živnostníků, kteří na sociálním pojištění platí naprosté minimum, budou mluvit ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová, místopředsedkyně TOP 09 Jitka Chalánková a další.

Ministryně Marksová a rozčílený živnostník. U Jílkové budou diskutovat o důchodech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moderátorka Michaela Jílková

Dnes ve 21:20 začne na ČT1 další díl diskusního pořadu Michaely Jílkové Máte slovo. Tématem k diskusi tentokrát budou důchody. Jak je zvýšit, jak je snížit a jak bude vypadat takový důchod živnostníka, který na sociálním pojištění odvádí pouze naprosté minimum.

Pozvání k debatě přijala ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová, která chce živnostníky přesvědčit o nutnosti platit více na sociálním pojištění. Spolu s ní vystoupí i místopředsedkyně TOP 09 a členka výboru pro sociální politiku Jitka Chalánková.

Celý pořad k vidění zde

Zda jsou současné důchody důstojné a lze se tak plně v tomto ohledu spolehnout na stát však budou projednávat i zástupci veřejnosti, mezi kterými jsou například podnikatel Miloš Rubeš z Kostelce na Hané či důchodkyně a vedoucí sociálního poradenství v organizaci Život 90, která se zabývá pomocí seniorům, Julie Městková. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…