Miroslav Sládek jde do prezidentské kandidatury

27.02.2017 6:40

Již počtvrté se pokusí uspět v boji o prezidentské křeslo Miroslav Sládek, předseda republikánů (SPR-RSČ). Jeho vyjádření přinesl časopis Týden.

Miroslav Sládek jde do prezidentské kandidatury
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

Sládek, jenž poprvé kandidoval v roce 1992, se tak chce již počtvrté ucházet o vítězství v boji o Pražský hrad. Jak uvedl časopisu Týden, podaří-li se mu sesbírat podpisy, půjde do toho. Časopisu si pak postěžoval na zákon, jenž má nově stanovit předpisy pro sběr podpisů. Stále totiž není schválen. A podle Sládka se tak děje úmyslně, aby poslanci a senátoři znevýhodnili všechny, kdo jdou do boje bez podpory politických stran. Těm totiž stačí podpisy dvaceti poslanců nebo deseti senátorů.

Definitivně se Sládek rozhodne po zvážení celkové situace a posouzení všech ostatních kandidátů. „Mým cílem není kandidovat za každou cenu, ale udělat to, co je pro zemi nejlepší,“ uvedl. Jeho strana se pak podle jeho slov zúčastní i sněmovních voleb, a to ve všech krajích.

Sládek se již loni na podzim pokusil o přízeň voličů, a to jako lídr jihomoravské kandidátky v krajských volbách. Příliš úspěšný však nebyl. Získal jen 0,44 % hlasů. V senátních volbách v obvodu Bruntál jej pak volila tři procenta lidí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…