Míst pro přečkání mrazivého počasí je pro pražské bezdomovce dostatek

23.02.2018 13:48

Přestože mrazivé počasí rychle plní pražské noclehárny pro lidi bez přístřeší, míst pro přečkání nocí je stále dostatek. Noclehárny v Michli a Vackově jsou z 95 procent každou noc zaplněny. Zbývá v nich přibližně dvacet volných míst. Rezerva téměř sto míst je ale na lodi Hermes, kde tráví noc v průměru 150 lidí.

Míst pro přečkání mrazivého počasí je pro pražské bezdomovce dostatek
Foto: IPR Praha
Popisek: Praha

„Zatím jsou kapacity postačující a nabízejí lidem bez přístřeší v případě zájmu dostatek míst, aby v bezpečí a teple mohli přečkat i meteorology avizované mrazivé noci. Pokud by nevlídné počasí bylo příčinnou zaplnění nocleháren, jsme okamžitě připraveni prodloužit provozní dobu nízkoprahových denních center i přes noc a zajistit dalších přibližně 130 míst,“ uvedl radní pro sociální oblast Daniel Hodek.

Výraznější problémy zatím u lidí bez přístřeší nezaznamenali ani terénní pracovníci, jejichž týmy za nimi vyráží přes den, ale i v noci. „Občas se u klientů vyskytují virózy a nachlazení. Některým jsou ošetřovány bércové vředy a někteří si stěžují na bolesti zubů. Jedná se ale o běžné zdravotní problémy,“ vysvětlila zástupkyně ředitele Centra sociálních služeb Praha Ludmila Tomešová.

Kromě ošetření je lidem bez přístřeší poskytováno také oblečení a to i ze sbírky, kterou nedávno iniciovala primátorka Adriana Krnáčová. „Největší zájem je o zimní bundy, čepice, rukavice, svetry a spodní prádlo. Zájem je také o zimní boty, ale těch je nedostatek,“ doplnila Tomešová.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…