Místo organizovaného zločinu pošle Rakušan policisty na „šváby“? Nepřípustné, zní z SPD

22.07.2022 20:21

Místopředseda hnutí SPD Radim Fiala se na svém facebookovém profilu vyjádřil k rozhodnutí ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) o rozdělení Národní centrály proti organizovanému zločinu. „Ministr vnitra Rakušan zakládá politickou policii, která má stíhat občany za jejich názory. Současně tím může způsobit zastavení nebo zpomalení vyšetřování kriminální kauzy STAN,“ uvedl na doprovodném snímku.

Místo organizovaného zločinu pošle Rakušan policisty na „šváby“? Nepřípustné, zní z SPD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda hnutí SPD Radim Fiala

„Ministr vnitra a předseda vládního hnutí STAN Vít Rakušan se snaží komplikovat práci policie a ovlivňovat vyšetřování organizovaného zločinu a korupce v rámci jím řízeného hnutí. Rozhodl o rozdělení Národní centrály proti organizovanému zločinu na dvě části. Odliv lidí z této elitní složky policie tak může způsobit zastavení nebo zpomalení vyšetřování mnoha závažných kriminálních kauz,“ poznamenal Radim Fiala na svém facebookovém profilu.

„Ministr vnitra Rakušan je předsedou hnutí, jehož významní představitelé, podle existujících důkazů, čelí aktuálně vyšetřování ohledně dlouholeté korupce a organizovaného zločinu v případu ‚Dozimetr‘. Politická účelovost ministrova kroku je očividná,“ míní Fiala.

„Název jedné z nově vzniklých jednotek má být ‚Útvar proti terorismu, extremismu a kybernetické kriminalitě‘. Pod vedením ministra Rakušana za hnutí STAN se má policie věnovat i boji proti tzv. dezinformacím a pátrat po vládě nepohodlných názorech a jejich nositelích a stíhat je. To je v demokratickém státě něco naprosto nepřípustného! Navíc dle vyjádření exministra kultury za hnutí STAN Jiřího Bessera pro Seznam hlava aktuálně vyšetřované zločinecké skupiny Michal Redl hnutí STAN od samého počátku jeho existence v roce 2009 fakticky řídil. Všichni ministři za hnutí STAN by proto měli okamžitě opustit současnou vládu. A pokud to premiér Petr Fiala (ODS) není schopen či ochoten zajistit, musí odejít i on. To je názor SPD!“ zakončil Radim Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…