Mitrofanov: O stávce a Karkulce, kterou vlk nesežral

17.06.2011 9:20

Komentátor Práva Alexandr Mitrofanov se v pátečním zamyšlení věnoval čtvrteční stávce, která měla být varováním vládě. Podle jeho svědectví však v důsledku protestu tak klidnou, přívětivou a volnou metropoli nezažil nikdy ani o prázdninách, protestní pochod přirovnal k přísloví: kdopak by se vlka bál, když Karkulku nesežral, ale v rámci happeningu jí jen zoubky ukázal?

Mitrofanov: O stávce a Karkulce, kterou vlk nesežral

Varování vládě od odborů mělo znamenat: Nezahrávejte si s námi, lidé jsou vrcholně naštvaní, stojí za námi drtivá většina lidí.

Skutečnost však vypadala, jak upozorňuje Mitrofanov, jinak. Atmosféra připomínala klidem, malým počtem aut a vyrojením cyklistů norské Oslo a počasí zase vyvolávalo vzpomínku na něco středomořského.

"Míting odborářů probíhal jako velký happening. Někteří na první pohled blahobytně vypadající Pražané průvod fotili - vždyť člověk v hlavním městě opravdové havíře hned tak neuvidí, a tu ybli na dosah ruky," popisuje komentátor protestní pochod, který i na obsluh restaurací podél trasy působil také trochu jako průvod kejklířů.

SLEDUJEME téma: STÁVKA

Popsal jeden jediný konflikt, který od samého počátku byl poněkud varovným prstem - a to od několika jedinců odpůrců stávky s urážlivými plakáty.

"Od včerejšího odpoledne líté éterem nově ustálené spojení sprška rajčat a vajíček, která se snesla na Kalouska," pozastavuje se dále komentátor Mitrofanov a dodává - že ačkoli byl od ministra zhruba deset metrů v chumlu novinářů, nic takového neviděl.

"Terče tak - kromě ministra financí Miroslava Kalouska - se stávkujícím vyhnuly. Pražané se ve velké většině někam schovali nebo ujeli. Vláda se pražskou situací - neřku-li situací jinde v republice, kde se stávkovalo ještě slaběji - zabývat nemusí, prooteže se nic v ulicích nedělo," shrnuje komentátor Práva výsledky čtvrteční akce.

Dodává, že premiéru Petru Nečasovi a Miroslavu Kalouskovi se ulevilo tak mohutně, že nanásledné tiskové konferenci si ve svých vyjádřeních jak o odborech, tak o opozici nebrali vůbec servítky.

"Kdopak by se vlka bál, když Karkulku nesežral, ale v rámci happeningu jí jen zoubky ukázal?" uzavírá otákou své páteční zamyšlení Mitrofanov.

Čtěte také:
 Dušek opět provokuje: Jen psychopat Kalousek se nepodělal
Profesor Keller vyčinil Pražanům. Na stávku se vykašlali

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe, olb

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…