Mitrofanov: Proti Fialovi jsou d*bilové a odpad

15.09.2022 9:35 | Ze sítí

Novinář Alexandr Mitrofanov chválil vládu a káral její odpůrce. Napsal, že jsou to více, či méně „pokročilí debilové". Podle Tomáše Prouzy vláda svojí pomocí s energiemi zajistila práci vlekařům a mnoha dalším. Politolog Pehe vidí ale nebezpečí v odtajněných amerických materiálech a kremelských výplatnicích.

Mitrofanov: Proti Fialovi jsou d*bilové a odpad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandr Mitrofanov a Petr Pithart

Publicista a novinář Alexandr Mitrofanov se na svém Twitteru vyjádřil k tomu, jak vidí současnou vládu a její odpůrce. Volba je to podle něj naprosto jasná.

„Nepřekypuji city vůči současné vládě, vlastně vůči žádnému politickému útvaru či politikovi/čce. Ale v současné situaci je to vláda, která má směr, který mi vyhovuje.,“ uvedl na začátku svého příspěvku a pokračoval hodnocením vládních odpůrců.

 

„Proti ní stojí horda více či méně pokročilých debilů a odpadu poháněná bandou hochštaplerů,“ má Mitrofanov jasno, což potvrzuje i poslední větou.

„Volba je jasná.“

Ze sympatií k vládě a jejím krokům se na svém twitterovém účtu vyznal i Tomáš Prouza, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu a místopředseda Hospodářské komory.

Ten zase kvituje pomoc firmám s vysokými cenami za energie.

 

„Vláda dnes pro malé a střední firmy rozšířila pomoc s vysokými cenami energií i pro případ, že jsou připojeny na vysoké napětí,“ napsal.

„Hotely, lyžařské areály i spousta dalších tak dokáže současnou krizi přežít - a hlavně jejich zaměstnanci mají jistotu práce,“ je si jistý Prouza.

K české politické scéně se vrací i bývalý poradce Václava Havla, politolog Jiří Pehe. Ten ale zmiňuje spíše obavy z toho, že na výplatních listinách Kremlu by mohli být i nějací čeští politici. Dokumenty s přehledem těchto výplatnic totiž byly právě odtajněny.

 

„Podle odtajněných amerických dokumentů vyplatilo Rusko od roku 2014 až 300 miliónů dolarů na ovlivňování politiků v západních zemích,“ píše Pehe.

„I někteří čeští politici mají možná důvod se bát, že se objeví i seznamy se jmény lidí na ruské výplatní pásce,“ uzavírá politolog svůj tweet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: MaA

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…