Mitrofanov komentoval pro rozhlas Rusko. Chtěl napsat přísloví o silnějším psovi, ale pak to přepsal

26.02.2023 9:43 | Komentář

Alexandr Mitrofanov v komentáři pro Český rozhlas píše o přehnané slušnosti, kterou západní svět vůči Rusku používá. Měl by podle něj konečně pochopit, že „na hrubý pytel platí jen hrubá záplata“. Připomíná, jak se nám taková „slušnost“ v minulosti vymstila.

Mitrofanov komentoval pro rozhlas Rusko. Chtěl napsat přísloví o silnějším psovi, ale pak to přepsal
Foto: Repro kremli.ru
Popisek: Ruský prezident Vladimir Putin promlouvá k zasedání rady ministerstva obrany

Úvodem Mitrofanov věnoval pár slov lidem volajícím po míru. „Líbí se mi označení, které se v Česku užívá pro Putinovy pomocníky, kteří volají po míru za každou cenu, až na to, že tu cenu budou muset platit Ukrajinci a Rusové by měli získat ‚to svoje‘. Těmto jedincům se začalo říkat chcimírové a bohužel neznám autora tohoto názvu, abych mu mohl poděkovat,“ píše ve svém komentáři pro Český rozhlas s tím, že tito chcimírové mají své kolonie v Kremlu a v Americe.

„Píšu tento komentář pro veřejnoprávní médium, jehož pravidla nedovolují používat nejen hrubá slova, ale ani slova pochybná z hlediska slušnosti. Proto nemohu živě popsat, jaký výběr vyjadřovacích prostředků by spolehlivě zapůsobil na Putina a členy jeho souručenství při jednáních se západními politiky tak, že by kremelští pochopili, že větší pes…,“ pokračuje Mitrofanov.

Vzpomenul slogan z doby sametové revoluce „Nejsme jako oni!“. „Lidé, kteří tato slova hrdě pronášeli, se cítili na morální výši. Jenže zatímco se kochali svou ušlechtilostí, málem jim ti ‚oni‘ kompletně ukradli republiku. Náprava se podařila až v posledních sněmovních a prezidentských volbách,“ míní Mitrofanov.

A dodává: „V tom se mimochodem zračí slabost západní přemrštěné slušnosti vůči banditům. Čím dříve pochopí Západ, že na ruský hrubý pytel patří pouze hrubá záplata, a použije proti Kremlu stejně bezskrupulózní taktiku, jakou používá Moskva, tím dříve bude po krvavých křečích této galerky,“ napsal novinář Mitrofanov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjevu o pomoc s …