Mlácení bambusem, sezení na recepci. To je náměstek Pirátů. Ale už ho vylepšili

03.01.2022 14:30 | Ze sítí

Piráti by na ministerstvu zdravotnictví měli mít pozici náměstka. Navržen byl Josef Pavlovic. Ovšem už se ozývají hlasy, že Pirát z Mariánských lázní není dostatečně kvalifikován. Například filmový producent a bývalý poslanec federálního shromáždění Jan Štern míní, že „to je hrůza“ a že každého, kdo něco dokázal, musí dosazování kádrů urážet. Zajímavý je také Pavlovicův životopis, který ještě před Vánoci doznal úprav a některé věci už se v něm nedočtete.

Mlácení bambusem, sezení na recepci. To je náměstek Pirátů. Ale už ho vylepšili
Foto: Repro Youtube
Popisek: Josef Pavlovic v rozhovoru před volbami 2017

Anketa

Počíná si premiér Fiala ve své funkci dobře?

4%
91%
hlasovalo: 29837 lidí
Piráti v současné vládě budou mít nejmenší zastoupení, nicméně i tak jsou terčem kritiky, že na posty navrhují straníky, kteří nejsou kompetentní. Nejznámější je případ Bc. Jana Lipavského, kterého původně nechtěl jmenovat prezident Zeman, nakonec však na nátlak premiéra Fialy člena Pirátské strany a bývalého poslance jmenoval.

Nicméně, jsou zde i jiná jména. Například Josefa Pavlovice, který má být náměstkem na ministerstvu zdravotnictví. Jeho resumé si všiml například filmový producent Jan Štern, tedy že Pavlovic byl radním v Mariánských Lázních, asistentem poslance a také recepčním a posléze webmasterem a marketérem hotelu Nové lázně. A že pět let studoval Západočeskou univerzitu v Plzni, ze které má bakalářský titul z ekonomie. Nejdéle se Pavlovic podle svého životopisu věnuje aikidu, tedy japonskému bojovému umění. Klub aikido v Mariánských Lázní vede prý už jedenáct let.

„Abych to shrnul: budoucí náměstek ministra zdravotnictví dělal asistenta poslance, který byl místopředsedou zdravotního výboru, radního v Mariánských Lázních, recepčního v lázeňském hotelu, specialistu na eventy v lázeňském hotelu, vede aikidoclub. Má bakaláře na Západočeské univerzitě.

Podle Pirátského webu vypracoval zdravotní program Pirátské strany. PŘÁTELÉ, TO JE HRŮZA!!! Každého, kdo něco dokázal, někam to dotáhnul, musí hluboce urážet tohle dosazování kádrů do vysokých pozic,“ míní filmový producent.

Ovšem ještě před Janem Šternem se o Josefa Pavlovice zajímala ekonomka Hana Lipovská. Podle obrázku u Pavlovicova životopisu došlo mezi 19. a 22. prosincem ke značnému vylepšení. Například že nyní je taktně vynecháno, že Pavlovic dokončil bakalářské studium, pouze že vystudoval FEK v Plzni v oblasti ekonomika a management. Také zmizela zmínka, že se Pavlovic z pozice recepčního dostal na pozici webmastera a event managera, nyní už Piráti pouze uvádějí, že „pracoval u společnosti Léčebné lázně Mariánské Lázně a.s. v marketingovém oddělení“. Také zmizely zmínky o japonském bojovém umění a že Pavlovic je „věčný student marketingu“.

Rozšířena byla naopak sekce jeho asistence Petru Třešňákovi a také byl zmíněn jeho zájem o elektronizaci a OpenData. „Na základě intenzivní činnosti ve zdravotnické politice a resortním týmu, mu Česká pirátská strana svěřila roli hlavního garanta přípravy volebního programu pro Zdravotnictví za Piráty. Mimo to byl autorem, či spoluautorem více bodů celého programu,“ uvádějí Piráti nyní. Lipovská je obviňuje z přepisování historie.

reklama

autor: kas

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…