Mladík Mohammed ze Švédska: Ruští novinář nás chtěli uplatit, abychom zahráli násilnou scénu

10.03.2017 12:21

O tom, že ruští novináři měli teenagerům ze Švédska nabízet peníze za to, že před kamerami sehrají násilnou „akci“, píše server Mediahub.cz.

Mladík Mohammed ze Švédska: Ruští novinář nás chtěli uplatit, abychom zahráli násilnou scénu
Foto: wikipedia
Popisek: Švédská vlajka.

Žurnalisté z Ruska měli údajně nabídnout 400 švédských korun (cca 1100 Kč) za „akci“ před kamerou, poté co na předměstí Stockholmu propukly nepokoje.

  • Celý text je ZDE

Teenageři z Rinkeby, problematického předměstí Stockholmu, sdělili dánskému rádiu Radio24syv: „Přišli k nám a řekli, že chtějí vidět nějakou akci. Chtěli každého z nás uplatit 400 švédskými korunami,“ uvedl mladík známý pod jménem Mohammed, který si jinak přál zůstat v anonymitě.

„Zatímco jsme s nimi mluvili, přiblížila se policie. Nechtěli jsme udělat to, co po nás televizní štáb chtěl. Ale když se přiblížila policie, novináři jim řekli, že jsme to byli my, kdo si řekl o peníze za způsobení potíží,“ uvedl dále. Mladíci nevěděli, ke které z televizních stanic reportéři patřili, ale poznali, že mezi sebou mluvili rusky.

Jak server připomíná, televizní štáb byl součástí velké skupiny zahraničních reportérů, kteří přijeli do oblasti dva dny po nepokojích, aby se dověděli více o životě imigrantů ve Švédsku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…