Mladší diváky, to chce Soukup. Ti starší mu začali psát. Je to veselé

16.01.2020 7:51

Prezident Miloš Zeman už nebude pravidelně vystupovat v rozhovorech v TV Barrandov, pořad Týden s prezidentem skončí. Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček v dopise majiteli televize Jaromíru Soukupovi napsal, že pořad vyčerpal svůj potenciál a nemůže přinést nové impulzy. Dopis dnes Ovčáček zveřejnil na webu Hradu. Večer pak Soukup přidal svůj komentář na facebookové síti.

Mladší diváky, to chce Soukup. Ti starší mu začali psát. Je to veselé
Foto: repro Barrandov
Popisek: Dvojí metr dle Jaromíra Soukupa

Ovčáček Soukupovi sdělil, že při hodnocení mediálních aktivit uplynulého období dospěl k závěru, že ve svém čase byl Týden s prezidentem pořadem, který byl pro diváky přínosem a měl své místo. „Pokud jde o etapu od roku 2020 do roku 2023, kdy skončí druhé funkční období prezidenta republiky, situace je zcela odlišná. Dospěl jsem k závěru, že pořad Týden s prezidentem na TV Barrandov již vyčerpal svůj potenciál, a nemůže tedy přinést nové impulzy,“ uvedl mluvčí.

Soukupa informoval o tom, že pořad už nebude zařazen do nového plánu prezidentových pravidelných mediálních aktivit. „Se zahájením natáčení proto již nepočítáme,“ uvedl. Majiteli televize Ovčáček poděkoval za profesionalitu, vstřícný přístup a čas věnovaný pořadu.

„Děkuji vám za slova podpory, spoustu komentářů a doplňujících dotazů. Mrzí mě, že po třech letech, kdy jsem dával Miloši Zemanovi prostor k prezentaci jeho názorů a myšlenek, se rozhodl naši spolupráci ukončit. Jeho rozhodnutí ale plně respektuji a jako ředitel televize se podle něj zařídím. Něco končí. Něco nového zase začne... V rámci programového schématu se nám tak alespoň otevírá možnost pro nové pořady, jimiž bychom rádi oslovili mladší diváky, kteří jsou pro nás prioritou,“ poznamenal k rozhodnutí hlavy státu Soukup.

„Dívala jsem se na pořady p. Soukupa, při vší úctě a obdivu k jeho pracovitosti odcházím jako divák a příznivec. Přestala jsem mu jaksi rozumět, myslím, že už není svůj. I když rady občanům byly velmi užitečné,“ poznamenala v reakci jedna z uživatelek.

„Já se panu prezidentovi vůbec nedivím. Jste hyperaktivní a s takovými lidmi tři roky jsou jako 10 let na Uralu,“ zkonstatovala další uživatelka sociální sítě.

„Mrzí mě to, ráda jsem se dívala na Vaše pořady i na pořad s prezidentem, ať již se stalo cokoliv, pane Soukupe, tak jste se neměl vyjadřovat k osobě pana prezidenta tak, jak jste se vyjadřoval. Vypadalo to, že jste přátelé, a pak toto,“ podotkla další. 

Soukup totiž v minulých dnech jasně dal najevo svůj názor. „Každý máme své limity. A mým je, že odmítám dávat prostor lidem, kteří hájí vrahy. Urválek byl stejný vrah jako Eichmann. A pokud v tom nejsme s panem prezidentem zajedno, tak nevím, zda jsme schopni v něčem jiném spolu najít společnou řeč. Nechci, aby Česko řídili lidé, jako je paní Válková. Tohle je pro mě otázka principu,“ sdělil Soukup. Stalo se tak poté, co Zeman navrhl exministryni spravedlnosti Helenu Válkovou (ANO) na ombudsmanku. Poté však byla zveřejněna informace o článku z konce 70. let, pod kterým je podepsána společně s komunistickým prokurátorem Josefem Urválkem. Zdůvodnila to ale svým někdejším členstvím v komunistické straně. V souvislosti s kritizovaným článkem a Urválkem, který mimo jiné poslal v roce 1950 na smrt právničku a političku Miladu Horákovou, prohlásila, že za svými odbornými pracemi si dále stojí. Zeman již její nominaci stáhl.

V pořadu Týden s prezidentem se Zemanem pravidelně vedl rozhovory Soukup. Původně televizní stanice pořad ještě avizovala na tento čtvrtek, dnes odpoledne jej ale z programu odebrala a nahradila ho dokumentární sérií Proč letadla padají, po které se bude vysílat Duel Jaromíra Soukupa. Tento pořad v minulosti navazoval na Týden s prezidentem.

Server Echo24.cz dříve také upozornil na to, že na TV Barrandov letos zatím v programu chybí i Talkshow Jiřího Ovčáčka. Debatní pořad prezidentova mluvčího, který televize spustila na podzim, odvysílal zatím poslední díl 16. prosince.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …