Mladý Soros: Orbán ho tvrdě přirovnal. V USA je zle

15.06.2023 10:52 | Ze sítí

MONITORING V maďarsko-amerických vztazích to poslední dobou pořádně bublá. Republikánský senátor za stát Idaho James E. Risch nechal zablokovat dodávky zbraní Maďarsku. Šlo o dodávky v hodnotě 735 milionů dolarů. Viktor Orbán si na oplátku vzal na paškál americko-maďarského miliardáře George Sorose. A americký velvyslanec v Budapešti se obratem ozval. Orbána nepřímo zesměšnil.

Mladý Soros: Orbán ho tvrdě přirovnal. V USA je zle
Foto: Facebook A. Vučiće
Popisek: Srbský prezident Vučić a maďarský premiér Orbán

Už nějakou dobu je jasné, že maďarsko-americké vztahy nejsou nejrůžovější. Republikánský senátor za stát Idaho James E. Risch nechal zablokovat dodávky zbraní Maďarsku. Šlo o dodávky v hodnotě 735 milionů dolarů. Informuje o tom server listu The Washington Post s tím, že senátor tyto dodávky hodlá uvolnit až poté, co Maďarsko přestane blokovat vstup Švédska do NATO.

Maďarský premiér Viktor Orbán se v této souvislosti vyjádřil k oznámení maďarsko-amerického miliardáře, který oznámil, že své aktivity přenechává svému synovi. George Soros se narodil v roce 1930 a z Maďarska jako kluk židovského původu utekl před nacisty.

Podle Orbána se ale tímto střídáním stráží nic moc nemění. Je to prý totéž, jako když ve slavném díle Kmotr předává vládce mafiánské rodiny moc do rukou potomka.

Viktor Orbán naznačuje

A tato narážka nenechala chladným amerického velvyslance v Maďarsku Davida Pressmana, který Orbána nepřímo zesměšnil.

Viktor Orbán naznačuje

Server Politico v této souvislosti připomněl, že Orbán na Sorose útočí už mnoho let a vykresluje ho jako nepřítele maďarského lidu.

„Ve svém vítězném projevu po maďarských parlamentních volbách v roce 2022 Orbán dokonce prohlásil, že skutečně porazil ‚všechny peníze a všechny organizace Sorosova impéria‘,“ napsal server.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

usa, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusejosefvlastislav , 15.06.2023 11:43:18
Jestli někde je pohromadě několik mafiánů tak jedině v USA která si je hýčká a Orbán na rozdíl od nich je vlastenec a ne fialový odrodilec !

|  12 |  0

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…