Mladý německý komik urazil tureckého prezidenta a rozpoutal mezinárodní poprask

07.04.2016 21:11

Mladý německý satirik Jan Böhmermann urazil tureckého prezidenta Erdogana. A to v televizní stanici ZDF. Nyní mu hrozí až pětiletý trest, a to v případě, že jej Ankara obviní z urážky hlavy státu.

Mladý německý komik urazil tureckého prezidenta a rozpoutal mezinárodní poprask
Foto: Archiv
Popisek: Turecký prezident Recep Erdogan

Komik Böhmermann v básni o tureckém prezidentovi uvedl, že Erdogan má sexuální styk s kozami a sleduje dětské porno, zatímco kope do zadku Kurdy. Komikův výstup odsoudila jako úmyslnou urážku i německá kancléřka Angela Merkelová. 

Původní text ZDE.

Kontroverzní báseň recitoval Böhmermann minulý týden ve čtvrtek v rámci pořadu Neo Magazin Royale. „Co se chystám přečíst, není povoleno. Pokud by se to četlo na veřejnosti, bylo by to v Německu zakázané,“ byl si vědom důsledků Böhmermann.

V minulosti si kvůli básni, v níž nechyběla legrace z Erdoganovy pompéznosti, turecký prezident pozval k vysvětlení německého velvyslance v Ankaře. Tehdy se však německá vláda umělce zastala. Nyní už ne. Rovněž jsou prověřována všechna trestní oznámení, která obdržel úřad mohučské vrchní státní zástupkyně Andrey Kellerové.

„Pokud jsem během naplňování své koncesionáři placené vzdělávací mise zranil city opravdových demokratů, prosím pokorně o odpuštění,“ napsal komik na svém facebookovém profilu omluvu. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…