Mlč, Jirko, mlč? Paroubek byl u soudu. A bulvár píše, že byl napaden dvěma muži

29.03.2017 7:21

Veřejný rozvod Jiřího a Petry Paroubkových může mít další pokračování. Snaha Petry Paroubkové zakázat soudně svému manželovi, aby ventiloval podrobnosti z jejich vztahu v médiích, skončila nezdarem. Bývalý premiér tak nadále může zásobovat média příběhy z krachujícího vztahu.

Mlč, Jirko, mlč? Paroubek byl u soudu. A bulvár píše, že byl napaden dvěma muži
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek s chotí Petrou

Petra Paroubková podala podle deníku Blesk soudu návrh na předběžné opatření, kterým by bývalému premiérovi bylo zakázáno prezentovat v médiích informace o průběhu společného života, rozvodu, majetkovém vyrovnání a hlavně cokoliv, co by se týkalo jejich sedmileté dcery Margarity. Soud však návrh na předběžné opatření zamítl.

Jiří Paroubek po rozsudku, který mu potvrdil právo na styk s dcerou na dva víkendy v měsíci, uvedl, že je stále pro zachování rodiny a společnou výchovu dcery. Pokud by se to nepovedlo, plánuje již prý s právníky strategii, jak získat dceru do střídavé péče. A následně médiím odhalil, že při minulé návštěvě Margaritě říkal, že by bylo nejlepší, kdyby se s maminkou k sobě vrátili a holčička prý vřele souhlasila.

Server Expres.cz přinesl informaci, že Paroubek měl být před vilou v Chuchli, ze které jeho manželka s dcerou den před Valentýnem utekla, napaden dvěma muži. „Viděla jsem, jak na něj dotírají a on gestikuloval rukama. Zřejmě se bránil,“ líčila svědkyně. Jakou má incident souvislost s Paroubkovou manželkou, však bulvár neuvedl.

Jiří Paroubek od února, kdy jej manželka opustila, čile prezentuje celou kauzu v médiích. Hned po odchodu manželky pustil do médií informaci, že jeho žena „trpí již několik měsíců těžkými depresemi a používá k jejich tlumení silné léky“. To je podle jeho názoru příčinou problémů z posledních týdnů, které vyplynuly z jejího chování. Následovala veřejná výměna několika dopisů, ve které mimo jiné Jiří Paroubek „napráskal“, že manželé docházeli před rozpadem vztahu do poradny k doktoru Radimu Uzlovi.

Jeho žena pustila do médií informaci, že to byl manželův životní styl a jeho chování, co jí před dvěma lety způsobilo mozkovou mrtvici, na což Jiří Paroubek zareagoval: „Chci Ti jen připomenout, a to na věčnou paměť, že jsem Tě tehdy při tom masivním krvácení do mozku zachránil primárně já. Bylo to mé správné rozhodnutí, když jsem si vynutil Tvůj převoz z Motola, kde bys z večera do rána zcela nepochybně zemřela, do jiné nemocnice, tedy na Homolku, kde se Tě ujal zkušený tým lidí, kteří Tě zachránili. Připomínám Ti to, abys nežila v bludu. Zkrátka, kdyby nebylo mého rychlého rozhodnutí, zájmu, ale také mých kontaktů, už bys dnes nežila.“

Následně v médiích vystoupila na jeho podporu dokonce i jeho tchýně, matka Petry Paroubkové ze Slovenska. „Jirka svou rodinu miluje,“ prohlásila a dceři přes bulvár vzkázala: „Petra by si měla uvědomit, že Jirka nezůstane sám.“

Já na něj peču...

Vrcholnou scénou pak bylo Paroubkovo „vystoupení“ v investigativní show Sabiny Slonkové a Jiřího Kubíka na Seznam.cz. Novinářské duo na něj čekalo před domem ve Velké Chuchli a chtělo se jej zeptat, co jsou jeho „tajemství“ zmiňovaná rozvádějící se manželkou v medializované korespondenci. „Žila jsem v neustálém strachu, s čím přijdeš. Kromě toho jsou tady také tvá tajemství,“ napsala mu doslova.

VÍCE O VYDAŘENÉ REPORTÁŽI ZDE

Když expremiér přijel večer domů, pokoušeli se Slonková s Kubíkem za ním proniknout do garáže. „Jděte prosím pryč. Já vám na nic odpovídat nebudu,“ sdělil jim Paroubek. Mezi dveřmi pak dodal, že mu mají otázky poslat písemně, protože ohledně záležitostí starých patnáct let, které si nemusí přesně pamatovat, odmítá hovořit naživo na kameru.

Když jim zabouchl před nosem, pronesl Kubík od té doby zlidovělou hlášku: „Já na něj peču. Pojď, kašli na něj.“

„Kubík se Slonkovou svou účelovou prefabrikací předvedli jako obvykle pokus o skandalizaci. V tomto případě skandalizaci mé osoby. A jako velmi často, tak i v mém případě se jedná o operaci, která je zcela vykonstruovaná, mající za cíl jen jediné: skandalizovat mě… Je jen otázka času, kdy se ukáže, kdo na této mé skandalizaci má zájem,“ reagoval později Paroubek a dodal, že chování obou novinářů před jeho domem zkoumají právníci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…