Mně chtěli vypálit barák! Andrej Babiš a Miroslav Kalousek opět v sobě

04.11.2015 10:56

Veselo dnes bylo v Poslanecké sněmovně, kde se sešel její rozpočtový výbor. K jednání měl totiž návrh na vyšší zdanění hazardu, který tlačí ministr financí Andrej Babiš. Největším oponentem byl Miroslav Kalousek, jako již v prvním čtení na sněmovním plénu.

Mně chtěli vypálit barák! Andrej Babiš a Miroslav Kalousek opět v sobě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hosty pořadu Otázky Václava Moravce ze Žižkovské věže byli ministr financí Andrej Babiš a bývalý ministr financí Miroslav Kalousek

Kalousek totiž hned na úvod jednání vyjádřil názor, že zvýšení zdanění jen posílí nelegální hazard. Pak zmínil, že podle jeho informací provozuje nelegální hazard u nás zejména albánská mafie. „Máte nějakou dohodu s albánskou mafií?“ ptal se ministra financí.

Andrej Babiš se však tentokrát podle líčení svého serveru iDNES.cz vytočit nenechal. A Kalouskovi odpověděl, jaký má ve skutečnosti vztah k albánské mafii: „Albánská mafie mi chtěla přepadnout barák. Měl jsem v zahradě policii asi čtyři měsíce."

A na Kalouskovu adresu dodal: „Pro většinu podnikatelů v zemi jste byl vždy symbolem korupce." Další se do něj pustil Zbyněk Stanjura z ODS, který se Babiše ptal, zda mu jde o peníze. „Ano, jde o peníze. Proč bychom přišli o 2 miliardy?“ přitakal ministr.

Stanjuru pak také zajímalo, jak Babiš dospěl k daňovým sazbám 23 a 28 procent. „To je otázka na moje koaliční partnery,“ odvětil ministr. Tato čísla totiž podle něj přinesli na koaliční vyjednávání zástupci ČSSD a lidovců Milan Chovanec a Jan Bartošek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…