Moskva po vstupu Finska do NATO: V pravý čas vyjevíme svou odpověď

04.04.2023 20:44

Náměstek ruského ministra zahraničních věcí Sergej Rjabkov nastínil, jaká bude ruská reakce na vstup Finska do Severoatlantické aliance: „Rusko odpoví v pravou chvíli,“ uvedl, že se chystají odvetné kroky. Píše o tom agentura TASS.

Moskva po vstupu Finska do NATO: V pravý čas vyjevíme svou odpověď
Foto: Repro kremli.ru
Popisek: Ruský prezident Vladimir Putin promlouvá k zasedání rady ministerstva obrany

„Nezávodíme s lokomotivou NATO, nepotřebujeme to. Ve správný čas v tichosti vyjevíme naši odpověď,“ řekl Rjabkov. „Budeme reagovat, až přijde správný okamžik,“ prohlásil v televizním kanálu Russia 24. Podle náměstka se „bezpečnost těchto severských zemí v důsledku této akce (vstupu do NATO) nezvýší, ale oslabí“.

Rjabkov hovořil o „podivných prohlášeních oficiálních představitelů některých západních médií včetně těch amerických“, kteří se „najednou z nějakého důvodu rozhodli, že z ruské strany nebude žádná reakce“, informuje agentura TASS.

Vztahy Ruska a USA podle Novinek popsal slovem „kolaps“. „Současný stav tohoto vztahu asi popíšu jedním slovem – kolaps. Vztahy jsou zničeny, odpovědnost za to je na Spojených státech,“ řekl.

Spojené státy podle jeho slov „odmítají nezávislou, suverénní roli Ruska na mezinárodní scéně“. „Nevnímají nás jako civilizaci, což je, myslím, přesvědčivě uvedeno v aktualizovaném Konceptu zahraniční politiky. Takže smlouva je pozastavena,“ doplnil Rjabkov.

Finsko a Švédsko požádaly o členství v Severoatlantické alianci loni v reakci na ruskou invazi na Ukrajinu.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pic ho... Rozstříleného Fica operují, někde se baví

19:03 Pic ho... Rozstříleného Fica operují, někde se baví

Slovenský premiér Robert Fico byl dnes postřelen, když po výjezdním zasedání vlády vyšel mezi lidi. …