Most u Třeboně je opět průjezdný

15.12.2021 18:17 | Komerční článek

Od středy 15.prosince bude v provozu bez omezení opravovaný most přes Černou stoku na silnici I/24 u Třeboně. Během dopoledních hodin budou na místě probíhat ještě poslední dokončovací práce a nejpozději v odpoledních hodinách bude úsek opět zcela zprovozněn.

Most u Třeboně je opět průjezdný
Foto: ŘSD
Popisek: Opravovaný most u Třeboně

Důvodem pro opravu mostu byly závady, které byly v rámci mostních prohlídek zjištěny. Podpovrchové mostní závěry byly porušené a protékala jimi voda. Dále pak došlo k porušení betonu na mostních opěrách.
 

Anketa

Bude válka mezi Ruskem a Ukrajinou?

20%
77%
hlasovalo: 17529 lidí
Během oprav proběhla sanace betonu mostních opěr, ve spodní přírubě nosníků byly vyvrtány odvodňovací otvory a most byl osazen novými povrchovými mostními závěry.
 
Stavební práce začaly v polovině listopadu a po dobu provádění stavebních úprav byl provoz na komunikaci veden jedním jízdním pruhem v obou směrech.
 
Pro Ředitelství silnic a dálnic prováděla opravu společnost COLAS CZ a.s. za cenu 4,8 milionu korun bez DPH.
 
Co se týká oprav komunikací v Jihočeském kraji, tak koncem minulého týdne byla také kompletně zprovozněna komunikace I/22 ve Strakonicích, na které probíhaly opravy od druhé poloviny října.
 
Stavební práce se týkaly zhruba 1100 metrů dlouhého úseku silnice I/22, a to od okružní křižovatky silnic I/22 a silnice 13911 u Nákupního parku Strakonice až před začátek mostu přes řeku Otavu. Tato stavba probíhala za úplné uzavírky silnice. Oproti původním předpokladům byla oprava dokončena se zhruba týdenním předstihem.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…