Motor tři litry, zabudovaná televize. Antimonopolní úřad nakupuje auta pro vedení

18.11.2012 9:44

Manažeři antimonopolního úřadu budou moct ve svých nových autech sledovat televizi. I to je totiž jedna z podmínek, které Úřad pro ochranu hospodářské soutěže stanovil v tendru na nové služební automobily pro své vedení. Za dva vozy je připraven zaplatit až tři miliony.

Motor tři litry, zabudovaná televize. Antimonopolní úřad nakupuje auta pro vedení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Škoda Superb

Úřad podle zadávací dokumentace, která zaujala redaktory serveru iDnes.cz, shání dvě limuzíny „vyšší střední třídy“. Do této kategorie podle Sdružení automobilového průmyslu patří například Škoda Superb, ale rovněž Audi A6 či BMW řady 5.

Manažeři antimonopolního úřadu však rozhodně nemají zájem o pouhý standard. Mezi požadavky se objevil minimálně třílitrový benzínový motor, který umožňuje rychlost až 250 kilometrů za hodinu. Z dalších požadavků vyniká náhon na všechna čtyři kola a rovněž zabudovaná televize.

„Požadavky na výbavu jsou odpovídající nárokům na bezpečnost a spolehlivost vozidel, jakož i na reprezentativní funkci, která nedílně patří k roli vedení ÚOHS,“ vysvětlil mluvčí Úřadu Martin Švanda. Navíc podle něj dochází pouze k pravidelné obměně vozového parku.

Mluvčí Ústředního automotoklubu Igor Sirota však nad zadávací dokumentací poznamenal, že na bezpečnost v ní není kladen až takový zřetel. „Spíš je to soupis až příliš komfortních doplňků,“ hodnotí požadavky na tendr. Specializovaný redaktor serveru iDnes.cz navíc poznamenal, že požadavky na vůz jsou „šity na míru“ několika málo značkám. „Zavání to tím, že si někdo už vyhlédl specifické auto někde v showroomu,“ poznamenává.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

reklama

autor: jav

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…