Možné jsou jedině nové volby. Bez nich do žádné vlády nejdeme, říká ČSSD

04.04.2012 16:18

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka považuje za jediné možné východisko vládní krize nové volby. Rozhodně odmítl, že by jeho strana byla součástí nějaké vlády nebo ji podporovala bez předčasných voleb.

Možné jsou jedině nové volby. Bez nich do žádné vlády nejdeme, říká ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

„Podle přesvědčení ČSSD je jediné rozumné a poctivé řešení dohoda o předčasných volbách,“ zopakoval dnes na brífinku Sobotka. Podle něj jsou jakékoli dohody nesmyslné a nakonec k pádu vlády stejně povedou.

Neopírejte se o přeběhlíky, vyzývá Sobotka Nečase

„Registrujeme i štěpení strany Věci veřejný a rád bych varoval Petra Nečase, aby nešel cestou Mirka Topolánka, který udržel vládu za pomoci přeběhlíků,“ upozornil Sobotka. „Nepochybně dojde k tomu, že Nečasova vláda ztratí podporu ve sněmovně,“ dodal.

Volební období rozhodně nebude pokračovat za účasti ČSSD, do vlády by jít nechtěla. „My si nedokážeme představit, že bychom dokázali napravit chyby pravicových poslanců a opírat se o podporu ODS a TOP 09,“ vysvětlil Sobotka. Na žádné vládě se bez nových voleb jeho strana podílet nechce.

reklama

autor: joh

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…