Multikulti podniky si v noci vzali do parády sprejeři. Někteří si vzpomněli na Hitlera

24.04.2016 16:39

K několika vandalským útokům na multikulturní podniky došlo v noci na neděli v Praze. Vandalové je mimo jiné „ozdobili“ nacistickými štíry. Píše o tom server Echo24.cz.

Multikulti podniky si v noci vzali do parády sprejeři. Někteří si vzpomněli na Hitlera
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace Za naši kulturu a bezpečnou zem

Poškozena byla například kavárna mamacofee na náměstí Jiřího z Poděbrad, jež je známá propagací multikulturalismu. Vandalové ji postříkali červenou barvou, barvou krve. Jak uvedla Markéta Kolanová z kavárny, útoku nepředcházely žádné výhrůžky ani jejich náznaky. Kromě krve se zde objevila také šifra 14/88 odkazující na jméno nacistického vůdce Adolfa Hitlera, nechyběl ani pozdrav „Heil Hitler“ či keltský kříž. Poblíž kavárny se pak objevily samolepky patřící mezi oblíbené krajně pravicových radikálů.

Červené skvrny a samolepky se objevily i na výloze pražského obchodu Správná podprsenka či v podchodu metra na Karlově náměstí. „Útok vandalů nás dokonale šokoval,“ popsala Karolina Tomascová z prodejny Správná podprsenka, která se snaží bojovat o společnost bez předsudků a spolupracuje s vládní agenturou HateFree. A to teprve týden. Policisté podle ní sice vše sepsali, ale příliš prý situaci neřešili.

Neonacistická symbolika se objevila i na průčelí pražského podniku Café v Lese či na podniku La Bibiche na pražských Vinohradech. Podle hesla „Smrt HateFree“ je patrné, že vandalové útočili právě na objekty spadající do HateFree zóny. Nápisy na Karlově náměstí poté poukazují na odplatu antifašistickému hnutí Antifa a Autonomnímu sociálnímu centru Klinika.

„Prošetřujeme vandalismus v souvislosti s vámi zmiňovanou kavárnou mamacoffe,“ uvedl k celé kauze mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan.

Své vyjádření uvedla na sociální síti Facebook i agentura HateFree, jež HateFree zóny zastřešuje. „Náš pohled na takové činy je, že každý člověk v naší zemi má právo na svůj názor a může ho svobodně vyjádřit. Každý další se může k jeho názoru vyjádřit v rámci zákonů. Napadání, ničení majetku, šikana a další činy však jsou protizákonné a společnost by měla dát jasně najevo, že takováto forma diskuse legitimní není,“ uvedla.

A jak si všímá server Echo24.cz, na Facebooku již nechybí ani názor hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka. „Česká společnost není rozštěpena, neradikalizuje se a rozhodně nepodléhá extremismu. Zachovává si zdravý a především svobodný úsudek. Problémem je ale radikalizace extremistů levicových i pravicových, kteří jsou nositeli netolerance. Levicoví a pravicoví extremisté ničí státní symboly, zapalují auta nebo sprejují po výlohách kaváren,“ sdělil.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…