Musíme použít sílu! Francouzský generál se po berlínském útoku vážně naštval

22.12.2016 8:09

Konec bezstarostnosti. Musíme už použít sílu, uvedl mimo jiné náčelník francouzského generálního štábu Pierre de Villiers. Jeho prohlášení si všímá server Echo24.cz.

Musíme použít sílu! Francouzský generál se po berlínském útoku vážně naštval
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Nejvíce obětí si vyžádal útok na koncertní sál Bataclan na Boulevardu Voltaire. Fotografie byla pořízena několik dnů před ročním výročím.

Jak Villiers uvedl, Francie a její spojenci čelí nejen novým a sílícím hrozbám ze strany islámských radikálů, ale také ze strany autoritativních států v různých částech světa. Je podle něj důležité, aby země výrazně a rychle posílila svou obranu. Tyto roky jsou totiž zlomem, kdy jsme přešli do nové epochy, myslí si. 

„Mír nebude nadále samozřejmostí, je nutné ho dobývat. Všechny obranné a bezpečnostní síly, všechny národní síly musejí přinést globální odpověď. Vyžaduje si to složitost bezpečnostní situace,“ uvedl generál. 

  • Původní text ZDE

Villiers také zmínil, že nepřítel, proti němuž bojujeme, se velmi odlišuje od tradičních schémat. „Čelíme nepříteli, který útočí více na to, co jsme, než na to, co máme. Používání síly ze strany mužů a žen naší armády proti tomuto barbarskému násilí je legitimní,“ dodal.

A vyjádřil se také ke státům, které u hranic Evropy, v Asii a na Blízkém východě zavádí strategie, které se opírají o uplatňování síly. „Všechny tyto země zbrojí,“ varoval Villiers. I z toho důvodu požádal o zvýšení vojenského rozpočtu pro francouzskou armádu. 

reklama

autor: vef

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…