Musíme sousedním zemím ekonomicky pomoci, vyzvala Merkelová

12.05.2020 22:07

Německá kancléřka Angela Merkelová při jednání s poslanci CDU/CSU naznačila, že Německo by v blízké době mohlo začít otevírat hranice se sousedními zeměmi, kterým musí pomoci s oživením ekonomiky po koronavirové krizi, píší Novinky.

Musíme sousedním zemím ekonomicky pomoci, vyzvala Merkelová
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Projev kancléřky Angely Merkelové k opatřením proti šíření koronaviru, 18. března 2020

Změny v hraničních kontrolách by se měly provádět ve spolupráci se sousedy, uvedla německá kancléřka. Pokud se epidemiologická situace bude vyvíjet příznivě, existuje podle kancléřky jasná perspektiva obnovení schengenského systému otevřených vnitřních hranic EU.

Nejdůležitější je otevření hraničních přechodů jako celku. Na mnoha místech to však bude podle Merkelové dvoustupňový proces. Otevírání hranic bude projednávat spolková vláda ve středu, v pátek 15. května totiž končí systém kontrol na hranicích Německa s ostatními zeměmi.

V kontextu s konzultacemi o unijním programu obnovy, jehož rozsah a financování jsou zatím nejasné, zdůraznila, že pro Německo jako exportní zemi je důležité, aby se jeho partnerům v Evropské unii dařilo dobře. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…