Muslimové chtějí zvláštní výsady, řekl v rádiu Petr Žantovský a sypal z rukávu mnoho, mnoho příkladů

21.01.2015 8:40

Mediální analytik Petr Žantovský v Českém rozhlase analyzoval různé francouzské deníky a další odborné zdroje a hledal odpověď na otázku, oč jde muslimům v Evropě. Došel k závěru, že muslimové chtějí zvláštní práva bez ohledu na to, co si o tom myslí okolní majorita. A když jejich požadavky nejsou splněny, mluví o rasismu a diskriminaci. Žádná jiná komunita prý přitom podobné požadavky a nároky na zvláštní práva nemá a neuplatňuje.

Muslimové chtějí zvláštní výsady, řekl v rádiu Petr Žantovský a sypal z rukávu mnoho, mnoho příkladů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Žantovský

Žantovský v pořadu Českého rozhlasu Plus Názory a argumenty na úvod podotýká, že jsme opakovaně třeba v České televizi viděli, že ani dva muslimové se příliš neshodují na tom, oč přesně muslimům jde. A proto se prý rozhodl nechat mluvit jednoduchá a prostá fakta, která čerpá z francouzských deníků Le Monde, Le Figaro a dalších údajně seriózních zdrojů.  

Oč jde muslimům v Evropě je dle Žantovského dobře demonstrovatelné na francouzském školství. Muslimské dívky tu údajně žádají, aby nemusely chodit na tělocvik, aniž by byly trestány špatnými známkami. V tělocvičnách prý vyžadují muslimští žáci oddělené šatny, protože obřezaný se podle jejich zvyklostí nesmí svlékat vedle nečistého. Muslimští žáci údajně mohou ve školách a školkách vyžadovat odstranění vánočních stromků s poukazem na odluku církve a státu. Muslimové také žádají zřídit modlitebny od základních po vysoké školy. Požadují navíc sestavovat rozvrh tak, aby se mohli 5x denně modlit či revizi učebnic dějepisu a zahrnout tam historii jejich zemí a náboženství. Z učebnic pak mají být vypuštěny všechny zmínky o Charlesi Martelovi, který roku 732 porazil v bitvě u Poitiers Saracény.

Ve výčtu opatření vyjadřujících ducha pozitivní diskriminace by se dle Žantovského dalo ještě dlouho pokračovat. Ale už z těchto prý bagatelních skutečností lze vyčíst více, než ze všech politických deklarací. „Muslimové v Evropě prostě chtějí zvláštní práva, bez ohledu na to, co si o tom myslí okolní majorita. Považují své požadavky za nárokové, a když nejsou beze zbytku plněny, mají záminku k tomu, aby mluvili o rasismu či diskriminaci,“ konstatuje Žantovský s tím, že žádná jiná komunita – židovská, buddhistická atd. podobné požadavky a nároky na zvláštní práva nemá a neuplatňuje.

Celý komentář k přečtení ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…