Muž přes palubu: Trumpův poradce pro národní bezpečnost odstoupil kvůli Rusku

14.02.2017 6:48

Po necelém měsíci ve funkci odstoupil hlavní bezpečnostní poradce Bílého domu Michael Flynn. Možným důvodem může být fakt, že jeho styky s ruským velvyslanectvím prověřuje Federální úřad pro vyšetřování (FBI). S odvoláním na televizi CNN a agenturu Reuters o tom informoval server Novinky.cz.

Muž přes palubu: Trumpův poradce pro národní bezpečnost odstoupil kvůli Rusku
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Donald Trump

Tisková agentura AP podle serveru poznamenala, že změna v Trumpově okruhu poradců je mimořádně brzká s tím, že úřadujícím bezpečnostním poradcem bude Keith Kellogg, který stejně jako Flynn dosáhl v armádě generálské hodnosti.

V rezignačním dopise Flynn podle Reuters uvedl, že během rychlého spádu své kauzy nedopatřením nesdělil viceprezidentovi Miku Penceovi úplné informace o kontaktech s Rusy. Podle deníku The Washington Post Flynn jednal ještě před inaugurací prezidenta s ruským velvyslancem Sergejem Kisljakem o amerických sankcích proti Rusku. Flynn to nejdříve popřel stejně jako Pence, který s poradcem hovořil, později přes svého mluvčího Flynn uvedl, že o sankcích s velvyslancem mohl hovořit, ačkoli si to nyní nevybavuje, napsal server.

Spekulace o Flynnově osudu v amerických médiích vyvrcholily v pondělí, kdy Trump příslušné dotazy novinářů ignoroval, podotkl server.

Několik hodin poté před novináře předstoupila Trumpova přední poradkyně Kellyanne Conwayová, která prohlásila, že Flynn má prezidentovu plnou důvěru. Krátce poté však mluvčí Bílého domu Sean Spicer sdělil, že Trump situaci řeší.

Jak server dodal, Flynn měl reorganizovat tajné služby, odpolitizovat je a zeštíhlit.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…