My a pijavice? Češi a lidská práva… Nechápu, divil se ředitel neziskovky

15.03.2019 15:23

Ředitelem české pobočky lidskoprávní organizace Amnesty International Mark Martin v rozhovoru pro server Britské listy prozradil, že nechápe, kde se v Češích bere tak velká nechuť vůči neziskovým organizacím. Nechápe, jak mohl prezident Zeman označit neziskové organizace za pijavice na státním rozpočtu.

My a pijavice? Češi a lidská práva… Nechápu, divil se ředitel neziskovky
Foto: Vít Hassan
Popisek: Státní vlajka

Mark Martin nechápe, kde se v české společnosti bere odpor proti neziskovým organizacích. Často slyšíme, kolik peněz daňových poplatníků získávají neziskové organizace, ale podle ředitele české pobočky AI bychom neměli zapomínat na to, že většina těchto finančních příspěvků míří ke sportovním organizacím.

Anketa

Vadí vám výrok Václava Klause ml. o EU a Židech?

4%
96%
hlasovalo: 21460 lidí

„Já to vnímám jako způsob, jak si upevnit politickou pozici, protože faktem je, že podíl financování z veřejných zdrojů je velmi malý. Podle mě tam je nějaký jiný záměr, když mluvíte o pijavicích od státním rozpočtu, jak to popsal pan prezident. Pro mě je to neexistující problém,“ prohlásil host.

Zdá se mu, že dnešní česká společnost ani česká vláda nejsou příliš nakloněny k prosazování a obhajobě lidských práv ve světě. „Odmítnutí vlády přijmout syrské sirotky je pokračováním politiky nastolené před dvěma nebo třemi lety. Tím ale nechci říct, že celá česká společnost a čeká vláda má negativní postoj k tomu," uvedl host. Jen má za to, že postoj české společnosti k uprchlíkům je velmi odmítavý.  

Prý jsme se také dosud nevyrovnali s některými lidskoprávními problémy v našem státě. Má na mysli třeba sterilizace romských žen. K těm dnes už sice  nedochází, ale Mark Martin se domnívá, že bychom tomuto tématu měli věnovat větší pozornost, nějak se s ním vypořádat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…