My jsme v Sazce vyrobili zisk, brání se obviněním Hušák

29.04.2012 11:35

Bývalý generální ředitel Sazky Aleš Hušák bude čelit trestnímu oznámení a představenstvo Českého svazu tělesné výchovy po něm bude požadovat miliardu korun. Hušák se tomu brání.

My jsme v Sazce vyrobili zisk, brání se obviněním Hušák
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aleš Hušák

„Nám vznikla škoda na akciích minimálně 950 milionů, to je jedna částka, tam ale budou další částky a to jsou částky, které vznikly společnosti. To znamená společnosti Sazka a ty především budou žalovány. Od toho se bude odvozovat celková částka. Tam se bude zkoumat příčinná souvislost, tu sumu určíme po diskuzi s právníky. S čím je možné uspět, vám tady přesně neřeknu, ale určitě to nebude malá částka,“ řekl Českému rozhlasu současný předseda ČSTV Miroslav Jansta. 

Hušák měl manipulovat s fakty

„Já jsem tady viníky pojmenoval, to bylo představenstvo, akcionáři, každý se na tom nějakým způsobem podílel, ale někdo měl tu hlavní rozhodovací pravomoc a někdo předával hlavní informace, a to byl generální ředitel, který manipuloval s fakty, čísly a s posudky,“ dodává Jansta.

„Za první čtvrtletí loňského roku, za které jsem ještě fakticky já a představenstvo dohromady zodpovědni, jsme naopak vyrobili zisk," brání se Hušák. Nařčení o manipulaci s účetnictvím Sazky Hušák odmítl. Jakékoliv nesrovnalosti by podle něj odhalili auditoři, kteří finance firmy každoročně kontrolovali. 

„Pokud někdo tato čísla označí za lživá, nemám k tomu co dodat. Je třeba popohnat auditory a je třeba popohnat všechny, kdo čísla ověřovali před soud a tam se to ukáže,“ říká Hušák. Ačkoliv Sazka skutečně dosahovala i pod Hušákovým vedením vysokých tržeb z loterií, její zadlužení kvůli stavbě vysočanské multifunkční haly nebylo zanedbatelné a společnost skončila v konkurzu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…