My nehledáme senzace, nýbrž pravdu. Bakalovo vydavatelství se ohradilo proti útokům prezidenta

08.03.2018 21:35

Vydavatelství Economia a Česká televize se podle Aktuálně.cz ohradily proti slovům prezidenta, který je při svém inauguračním projevu nařkl, že se snaží manipulovat veřejností. Generální ředitel Economie reagoval s tím, že čtenářům přinášejí kvalitní a objektivní zpravodajství. „Novináři našich titulů nehledají senzaci, ale pravdu,“ dodal.

My nehledáme senzace, nýbrž pravdu. Bakalovo vydavatelství se ohradilo proti útokům prezidenta
Foto: Repro ČT
Popisek: Miloš Zeman při inauguraci

Prezident v projevu řekl, že novináři Economie si nezaslouží úctu a lidé je nemají brát vážně. Odůvodnil to tím, že vydavatelství patří podnikateli Zdeňku Bakalovi, kterého obvinil z tunelování těžařské firmy OKD.

„Hospodářské noviny, týdeník Respekt a zpravodajský server Aktuálně.cz  přinášejí svým čtenářům každý den kvalitní a objektivní zpravodajství,“ uvedl generální ředitel Economie Roman Latuske. 

Celá zpráva zde.

„Novináři našich titulů nehledají senzaci, ale pravdu. Budou pokračovat v tom, co dělají, podle svého nejlepšího vědomí a svědomí,“ dodal podle serveru Aktuálně.cz Latuske. Podle něj vedení vydavatelství bude nadále podporovat kritickou a objektivní žurnalistiku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …