My se do parlamentu dostaneme, vy bojujete o přežití, varoval Gazdíka z rozhlasu Jiří Čunek. Pak odhalil, jak to bude s jeho kandidaturou na předsedu

20.03.2017 17:37

Hejtman Zlínského kraje a senátor Jiří Čunek vytýká současnému vedení strany malou aktivitu v rámci strany, kdy by byla náležitě probrána spolupráce se STAN v rámci dvojkoalice ve sněmovních volbách. Své názory k hlasování ohledně společného postupu obou stran zmínil v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu Českého rozhlasu.

My se do parlamentu dostaneme, vy bojujete o přežití, varoval Gazdíka z rozhlasu Jiří Čunek. Pak odhalil, jak to bude s jeho kandidaturou na předsedu
Foto: Repro Foto: ČT
Popisek: Senátor Jiří Čunek v pořadu Michaely Jílkové Máte slovo

„Jestli nebudeme umět nastartovat obrat vnímání našich lidí, nebudeme umět změnit vnímání ani veřejnosti,“ zmínil k hlasování, které o víkendu dopadlo ve prospěch dvojkoalice velmi těsně, Čunek. „Jsme partnerem žádanějším, do parlamentu se dostaneme. U Starostů je to boj o přežití,“ popsal také oblíbený zlínský hejtman.

„Kdyby lidovci teď diskutovali o těch věcech a nechali si ještě měsíc času, mohlo hlasování dopadnout 90 ku 10,“ dodal také k hlasování Čunek.

„Můžeme oslovit 70 procent lidí, ale jde o to, kolik lidí nás bude volit. Jsem přesvědčen, že když nebudeme dělat chyby a koalice půjde do boje jako koalice a nebudou tam žádné závady hned od začátku, tak si myslím, že těch patnáct procent může získat,“ domnívá se Čunek k možnému úspěchu dvojkoalice.

„Myslím, že jsem prokázal, jak se dají volby vyhrát. Musíme první oslovit své spolupracovníky, to jsou lidé ve straně, a s nimi potom musíme oslovit veřejnost. Samozřejmě důležití jsou ti kandidáti, kteří budou na těch kandidátkách v krajích jako první. Ale tohle jsme měli dopracovat,“ poznamenal Čunek. Tempo vyjednávání ke dvojkoalici podle něj udával předseda STAN Petr Gazdík. „Určovali nám, kdy se máme setkat a kdy se máme rozhodnout,“ řekl.

Závěrem se pak vyjádřil k tomu, zda by měl předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek vést stranu do voleb. „Je to na něm. Určitě neúspěšný není. Určí sjezd, zda je bude vést, nebo ne,“ řekl. Zda on sám bude kandidovat, neprozradil.  

„Toto téma přijde na pořad dne až před tím sjezdem. Teď se zabývám jinými věcmi. Člověk, když si připustí některé věci, tak si musí stanovit pořadí. Jsem tak zaměstnán všemi činnostmi, které dělám, takže se věnuji tomu, čemu musím,“ řekl.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…