Mynář prozradil, kolik stálo Zemanovo přespání. A vysmál se šťouralovi od Bakaly

05.09.2013 17:57

Prezident Miloš Zeman se během návštěvy Zlínského kraje ubytoval se svým týmem v penzionu Malovaný, který vlastní kancléř Vratislav Mynář. Server iHNed.cz se pokusil zjistit, kolik stojí hlavu státu ubytování za noc. Nikdo to nejprve nechtěl prozradit. Odpověď ale nakonec dorazila od samotného Mynáře.

Mynář prozradil, kolik stálo Zemanovo přespání. A vysmál se šťouralovi od Bakaly
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vratislav Mynář

Od středy do pátku je Zeman na návštěvě Zlínska. Po skončení oficiálního programu se vrací do Osvětiman, kde má ubytování. "Počet členů doprovodu pana prezidenta je pět osob. Celá delegace je ubytována v penzionu Malovaný," uvedla prezidentova mluvčí Hana Burianová.

Penzion vlastní Zemanův kancléř Vratislav Mynář. Na dotaz, zda prezident a jeho lidé platí za ubytování standardní ceny, nejdříve odmítl odpovědět.

"Já to samozřejmě tuším, ale myslím si, že je úplně zbytečné, aby se to někam psalo, ne? Tohle jsou krajské návštěvy, ubytování prezidentského páru a doprovodu platí hejtmanství, takže to není otázka na mě. Kdyby to nebylo u Mynáře, ale u Františka Opičky, tak je to úplně stejná otázka," odpověděl Mynář webu iHNed.cz, který je spoluvlastněn miliardářem Zdeňkem Bakalou, blízkým pravicové TOP 09. Tento web také v prezidentských volbách podpořil Zemanova protikandidáta Karla Schwarzenberga a prezidenta dlouhodobě kritizuje.

Pane redaktore, bylo to jinak

Později však prezidentův kancléř a majitel penzionu zvídavému redaktorovi cenu ubytování prozradil. „Vážený pane redaktore,cena je 850 Kč včetně snídaně. Myslím, že je to slušná cena a hlavně standardní. Ale to jste si mohl zjistit, kdybyste nebyl líný, sám,“ vzkázal kancléř prezidenta.

„Pokud hodláte prezentovat články účelově, jako tento, tak se nedivte, že nebudete mít informace. Nikdo nezakazuje tuto informaci zveřejnit, to je Váš výmysl," vzkázal kancléř novináři. Pak se pozastavil nad tím, kde vzal redaktor iHNed.cz informaci, že Mynář na svůj penzion získal dotaci 13 milionů a další peníze z fondů EU. 

Redaktor: Nic jsem nedostal

Pro ParlamentníListy.cz se ke kauze následně vyjádřil i redaktor IHNED.cz Matěj Smlsal. Ten uvedl, že druhé vyjádření kancléře Mynáře vůbec nedostal, a přečetl si jej až z našeho serveru.

„Pan Mynář mi žádné prohlášení neposlal, přečetl jsem si ho pouze na vašem serveru. Naposledy jsem si s panem kancléřem telefonoval ve čtvrtek dopoledne, kdy mi řekl, že cenu tuší, ale je podle něj zbytečné, aby se o ní někam psalo. Odmítla ji sdělit i prezidentova mluvčí a kraj, který návštěvu organizuje,“ sdělil Smlsal.

Celá odpověď Vratislava Mynáře:

Vážený pane redaktore, cena je 850 Kč včetně snídaně. Myslím, že je to slušná cena a hlavně standartní. Ale to jste si mohl zjistit, kdybyste nebyl líný, sám.
Pokud hodláte prezentovat články účelově, jako tento, tak se nedivte, že nebudete mít informace. Nikdo nezakazuje tuto informaci zveřejnit, to je Váš výmysl. A taky nechápu, kde jste přišel na tu hloupou a nesprávnou informaci, že jsem získal 13mil dotaci a další z EU?

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …