Mynářova hospoda zapálena úmyslně. Měl jsem tam být na víkend, není to náhoda, vzkazuje kancléř

04.04.2022 20:40 | On-line

Požár hospody v Osvětimanech na Uherskohradišťsku někdo založil úmyslně, oznámil v pondělí v prohlášení na hradním webu vedoucí prezidentské kanceláře Vratislav Mynář, jehož firma restauraci Na Srubu vlastní.

Mynářova hospoda zapálena úmyslně. Měl jsem tam být na víkend, není to náhoda, vzkazuje kancléř
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléř Vratislav Mynář

Mynář tvrdí, že v budově měl původně být se svou rodinou i v den, kdy tam hořelo. Událost označil za „štvavou nenávistnou kampaní médií“, která ohrožuje životy jeho dětí a rodiny.

„Ale s nenávistí boj nelze vyhrát. Až donedávna, kdy tento srub vyhořel. Ten den, kdy se to stalo, jsem tu měl se svou rodinou trávit prodloužený víkend. A jen onemocnění mého syna znamenalo to, že jsme zůstali v Praze, a ne v Osvětimanech. Nechci ani domyslet, jaká hrůza se mohla stát,“ uvedl Mynář ve svém prohlášení.

Podle prvních zjištění vyšetřovatelů tento požár někdo založil úmyslně, řekl Mynář na základě prvních zjištění. Tvrdí, že je léta svědkem nenávisti ze strany některých médií. Snažil se s tím podle svých slov bojovat, argumentovat, vysvětlovat.

Příčina požáru v Osvětimanech je nadále v šetření, čeká se na výsledky expertiz, uvedla pro ČTK mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…