Na Facebooku jsme druhá nejsilnější strana, říká šéf Pirátů

26.08.2012 20:13

Ivan Bartoš o víkendu obhájil post předsedy České pirátské strany. V souvislosti s tím vysvětloval v rozhovoru pro Týden.cz své záměry v podzimních senátních volbách. Poukázal i na to, že Piráti jsou druhou nejsilnější stranou. Zatím však jen na Facebooku (před nimi je jen TOP 09).

Na Facebooku jsme druhá nejsilnější strana, říká šéf Pirátů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Expředseda České pirátské strany Ivan Bartoš

Piráti se podzimních voleb nebojí, nemyslí si, že by lidé přestali věřit malým stranám. „My nebudeme vyzobávat bolístky, jako to dělaly Věci veřejné. Vycházíme z programu evropských pirátů. Pro krajské volby už máme široké spektrum témat,“ uvedl Ivan Bartoš.

Odmítl však, že by šlo „jen“ o stahování filmů a hudby. „To je mediální manipulace, že usilujeme o legální stahování filmů. Problematika je postavená úplně jinak: nahrávací průmysl chce řešit svou situaci a vyžaduje kontrolu uživatelů internetu. Proti tomu vystupujeme,“ upozorňuje Bartoš.

Navíc je program Pirátů širší. „Například v programu našeho kandidáta Libora Michálka jde především o transparentní účty státu nebo o veřejné zakázky, k nimž by měla dostat veřejnost podklady k diskusi ještě před jejich vyhlášením,“ konkretizuje.

Média s Piráty ale prý hovoří jen na téma, jako je například smlouva ACTA, to je podle jejich šéfa hrubá manipulace. „My máme programové body zaměřené na transparentnost. Nepřijdeme s ničím extra objevným, ale s racionálním řešením problémů,“ ujišťuje Bartoš.

Piráti prý chystají předvolební kampaň, na účtu však mají jen 230 tisíc korun. „My se nechystáme na nějaké šílené billboardy jako klasické strany. Chceme, aby lidi nad problémy přemýšleli. Také máme internet. Na Facebooku jsme druhou nejsilnější stranou se třiceti tisíci příznivců. My lidi nepotřebujeme ukecávat billboardy a párky zadarmo. Naši cílovou skupinu dokážeme oslovit naším způsobem,“ je si jist jejich předseda.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…