Na Hradě budou dnes zkoušet salvy k příjezdu čínského prezidenta

24.03.2016 6:05

Vojáci pražského posádkového velitelství v rámci příprav na návštěvu čínského prezidenta Si Ťin-pchinga dnes cvičně odpálí ze zahrad Pražského hradu osm dělostřeleckých salv. Salvy bude slyšet mezi 07:00 a 08:00. V úterý pak budou součástí ceremoniálu, kterým bude uvítán čínský prezident po příjezdu na Hrad.

Na Hradě budou dnes zkoušet salvy k příjezdu čínského prezidenta
Foto: Herbert Slavík
Popisek: Pražský hrad

Přijetí Si Ťin-pchinga na Hradě čestné jednotky nacvičovaly už v úterý. Samotný nácvik dělostřeleckých salv ale zrušili kvůli teroristickým útokům, které si tentýž den vyžádaly na bruselském letišti a v metru nejméně 30 mrtvých a přes 200 zraněných. K útokům se přihlásil Islámský stát.

Čínský prezident přiletí do Prahy na Velikonoční pondělí odpoledne a hned poté odjede do Lán, kde ho uvítá prezident Miloš Zeman. V úterý má Si Ťin-pching po setkání se Zemanem na Hradě naplánovanou sérii schůzek. Sejde se s předsedou Senátu Milanem Štěchem, šéfem Sněmovny Janem Hamáčkem, premiérem Bohuslavem Sobotkou, s pražskou primátorkou Adrianou Krnáčovou a při večeři se potká i s bývalým prezidentem Václavem Klausem a pražským arcibiskupem Dominikem Dukou. Ve středu před odletem z ČR zavítá na podnikatelské fórum a do Strahovského kláštera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.” Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.” Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí o přibližně deset tisíc, což činí úbytek zhru…