Na Hradě si Vánoce zkazit nenechali. První dáma rozsvítila stromeček a přispěla na charitu. Máme i FOTO

29.11.2015 19:08

Na Pražském hradě byl v neděli v podvečer slavnostně rozsvícen vánoční strom. Zatímco na Staroměstském náměstí primátorka Adriana Krnáčová slavnostní rozsvěcení raději zrušila, na Hradě vše proběhlo podle plánu a bez komplikací.

Na Hradě si Vánoce zkazit nenechali. První dáma rozsvítila stromeček a přispěla na charitu. Máme i FOTO
Foto: hrad.cz
Popisek: První dáma ČR Ivana Zemanová

Vůbec poprvé v historii se slavnostního rozsvícení stromu na Pražském hradě zúčastnila první dáma. Ivana Zemanová rozsvítila strom a zúčastnila se celé slavnostní akce. Společně s tím se na Jiřském náměstí konala sbírka na SOS vesničky. Do jejich kasičky Ivana Zemanová rovněž ochotně přispěla.

V poslední době se objevují spekulace, že shromáždění k rozsvěcení stromečků jsou nebezpečná. Například pražská primátorka Adriana Krnáčová kvůli tomu změnila tradiční slavnostní rozsvěcení stromu na Staroměstském náměstí.

První dáma se však nebojí, jak v diskusi na TV Prima poznamenal i její manžel, prezident Miloš Zeman. Jednou si prý dokonce navzdory požadavkům ochranky odmítla obléct neprůstřelnou vestu. „A já jsem jí řekl: Miláčku, děláš dobře, protože budeš vypadat štíhlejší,“ dodal prezident s přiznáním, že si za tato slova nevysloužil pochvalu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…