Na Kalouska ukazovali prostředníček, šéf TOP 09 vyplazoval jazyk. Pak se klaněl v továrně

26.09.2017 9:41

Šéf TOP 09 Miroslav Kalousek se představil na mítinku na jižní Moravě. Doprovázeli jej tam i reportéři MF Dnes, kteří z celého dne vytvořili reportáž.

Na Kalouska ukazovali prostředníček, šéf TOP 09 vyplazoval jazyk. Pak se klaněl v továrně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Studenti, kteří se setkání TOP 09 na jižní Moravě zúčastnili, se podle reportérů velmi dobře bavili. Za zády politika se například bavili zdviženým prostředníčkem, jímž připomínali, že "je jednička". Následně si vzpomněli i na to, jak Kalousek před pár lety na Malostranském náměstí vlepil facku mladému kritikovi.

"Ty si fotíš Kalouska? Dej bacha, aby ti ji nelísknul," poznamenal jeden ze studentů vtipně. Pak se však seberou a jdou požádat exministra financí o společné selfie. Kalousek ochotně vyhoví.

Neváhá pak ani vzít do náruče malou holčičku, o jejíž společnou fotografii žádá maminka. Holčička začne vzlykat, a tak se jí Kalousek snaží rozesmát. A povede se mu to, hlasitý smích se ozve poté, co Kalousek dělá na dívenku obličeje, mimo jiné vyplázne jazyk a dělá čerta. 

Kalousek pak navštíví také zámek v Moravském Krumlově, vinobraní ve Znojmě či slavnosti v Brně. Navštíví také továrnu v Moravském Krumlově, kde však závod s několika továrními halami zeje na první pohled prázdnotou. Pak se v hale objevuje dělník i dvě ženy stojící za mašinou. Kalousek se před nimi lehce uklání a ženám podává ruku, následně s nimi i pár minut hovoří. 

Jak uvádí cestou, s lidmi diskutuje rád. "Obzvlášť mají-li svůj názor. A nemusí to být ani naši voliči," uvedl Kalousek. Snaží se tak zvrátit nepříznivé průzkumy preferencí, podle nichž dokonce strana zůstane i za branami Sněmovny. I přesto se Kalousek zmiňuje i o tom, s kým by za žádnou cenu nešel do vlády - s hnutím ANO Andreje Babiše. S ČSSD by prý dokázal najít kompromis jen horko těžko. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…