Na Kavčích horách asi někomu praskne žilka. Foldyna „kuje pikle“. S jejich známou tváří

30.05.2022 19:34 | Ze sítí

Jaroslav Foldyna dnes na Facebooku ohlásil, že v Ústí nad Labem „kul pikle“. S kým? Se známou tváří z velice populárního seriálu Most. Dotyčný herec má za sebou pestrou minulost, mírně řečeno, a podle Foldyny podporuje SPD. Otázka je, zda si tím herec v ČT nezavaří...

Na Kavčích horách asi někomu praskne žilka. Foldyna „kuje pikle“. S jejich známou tváří
Foto: repro FB, tan
Popisek: Jaroslav Foldyna

Poslanec SPD Jaroslav Foldyna dnes na svém facebookovém profilu odhalil, že „kul pikle“. Jaké pikle kul, nedodal. Ale podle fotografie už je vidět s kým. Jde o herce romského původu, známého jak divákům TV Nova, tak České televize, Zdeňka Godlu.

Zda se bude Godla nějak asociovat s SPD, se pak jeden z diskutujících ptal i v komentářích. „Podporuje SPD,“ zněla strohá odpověď od poslance SPD.

Anketa

Jste pro razantní navýšení výdajů na obranu?

3%
95%
hlasovalo: 45150 lidí
Těžko říci, jak na Godlovu asociaci s SPD budou hledět pracovníci České televize nebo její diváci. Ti měli Godlu možnost vidět v populárním seriálu Most, ve kterém ztvárnil postavu Franty, mosteckého Roma, který má v hospodě „držet úhel“, aby nebyl zvenčí vidět. Kromě toho také hrál v seriálu Ordinace v Růžové zahradě a zatančil si i v poslední sérii pořadu StarDance.

Godlovi je 47 let. K herectví se podle ČSFD dostal náhodou, vykonával zrovna veřejně prospěšné práce v Chomutově a na dvoře pošty probíhal casting režiséra Petra Václava na roli v jeho koprodukčním dramatu Cesta ven. Zdeněk Godla se přihlásil a svým projevem zaujal režiséra natolik, že ho poté obsadil i do svých dalších filmů Nikdy nejsme sami a Skokan. Následně dostal nabídku od Jana Prušinovského na roli cikána Franty v seriálu Most!, který měl obrovský divácký ohlas a prakticky přes noc z něj udělal hvězdu.

Mimo jiné má Godla zkušenost i s vězením, byl odsouzen na pět a půl roku za loupežné přepadení. Po propuštění se prý rozhodl, že se za mříže už nikdy nevrátí. Kromě toho Godla popudil svou komunitu, když v rozhovoru prohlásil, že je mu jedno, jestli se mu říká Rom, nebo cikán. Musel se pak omlouvat.

„Všem Romům, kterých jsem se dotkl, se upřímně omlouvám, že jsem při rozhovoru řekl, že je mi jedno, jestli jsem Rom, nebo cikán. Že je mi milejší, když mi budou říkat cigán,“ uvedl herec a dodal: „Nevěděl jsem, že to není jedno. Nikdy jsem se nad tím nezamyslel, a to byla chyba. Prosím, kdo můžete, tak mi odpusťte mou neznalost naší historie.“ Ani jeho okolí označení cikán nevadilo, ale proč je špatné, mu prý někdo vysvětlil, uvedl pro Romea.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…